Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Kannās triumfē Terensa Malika filma "Dzīves koks"

kinokino.lv, 23.05.2011. 10:00

Noslēdzies 64. starptaustiskais Kannu kinofestivāls, Zelta palmas zars pasniegts režisora Terensa Malika filmai "Dzīves koks" (The Tree Of Life), ziņo festivāla organizētāji.
Kannās triumfē Terensa Malika filma "Dzīves koks"

Režisora Terensa Malika filma v"Dzīves koks" saņēma krasi atšķirīgas atsauksmes no filmu kritiķu puses – vieni to nosaukuši par šedevru, citi tai veltījuši iznīcinošas replikas. Tomēr Kannu festivāla žūrija ar aktieri un režisoru Robertu de Niro priekšgalā Zelta palmas zaru, festivāla galveno godalgu, piešķīruši tieši šim darbam. Galvenās lomas šajā drāmā par kādu ģimeni, kā arī par dzīvības rašanās hipotēzēm un pārdomām, spēlē Holivudas zvaigznes Breds Pits un Šons Penns, kā arī aktrise Džesika Šestēna.

"Dzīves koka" režisors Terenss Maliks ir zināms kā ļoti rūpīgs filmu veidotājs (lentei uz ekrāniem bija jāiznāk pirms gada) un arī kā publicitāti nemīlošs režisors – uz balvu pasniegšanas ceremoniju viņš nebija ieradies. Zelta palmas zaru viņa vietā saņēma filmas producenti.

Otru prestižāko festivāla balvu – Grand Prix – saņēma Kannu veterāni brāļi Dardēni par filmu "Bērns ar velosipēdu" (Kid with a bike) un lente "Reiz Anatolijā" (Once upon a time in Anatolia).

Par labāko aktrisi atzīta no festivāla izdzītā režisora Larsa fon Trīra filmas "Melanholija" zvaigzne Kirstena Dansta, bet labākā aktiera laurus plūca Žans Dužardēns par lomu filmā "Mākslinieks".

Labākā režisora tituls piešķirts filmas "Drive" autoram Nikolā Vindingam Refnam, savukārt filma no Izraēlas "Footnote" saņēma labākā scenārija godalgu.

Ar balvu sarakstu, fotoreportāžu un oficiālo informāciju aicinām iepazīties festivāla mājas lapā.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Publicitātes foto, kadrs no filmas "Dzīves koks"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV