Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Tiks atklāta mākslinieces Lilitas Postažas piemiņas izstāde

Līga Sāne, 02.06.2011. 11:26

Mākslas galerijā "Pegazs" 7. jūnijā plkst. 18:00 tiks atklāta mākslinieces Lilitas Postažas piemiņas izstāde "Post scriptum".
Tiks atklāta mākslinieces Lilitas Postažas piemiņas izstāde

"Savas mākslas izteiksmes veidu es raksturotu kā simbolisko reālismu, jo gleznoju reālas sievietes no savas vides, kuras ietērpju ar sevis izvēlētiem simboliem. Tā ir Dieviete, radītāja, iedvesmotāja, audzinātāja, māte pavarda sargātāja, sieva, māsa un arī ārdītāja," savulaik teica māksliniece.

Pārsteidzošākais, ka viss pieminētais ir tas, ar ko, šķiet, daudziem asociējas pati māksliniece, glezniecība kā izteiksmes veids, lai netieši atklātu sevi. Vēl viens viņas izmantotais tēls ir putni - brīvības un viegluma zīme, arī aizgājušo dvēseļu simbols - tagad arī viņas dvēseles simbols. Daba iedvesmoja viņas mākslu, viņa bija tuva globālo garīgo procesu virzībai. Viņas mākslas valoda ir tam apliecinājums. Vēl viens simbols ir zivis- kuras klusējot peld pret straumi, bet tām pieder varenā ūdens stihija, kas vēsturiski ir Kristus zīme. Māksla kā daļa no Kosmiskās mistērijas, māksla, ko laiks pārvērš zeltā. Māksla kā garīguma atspulgs un virzītājs. Māksla kā sievietes dvēseles atspulgs. Lilita Postaža ir ievērojama Latvijas mākslas un kultūras vērtība, Nacionālais Dārgums. Izcilība.

Izstādi veido mākslinieces bērni - mākslinieki - Juta Policja un Paulis Postažs. Piemiņas izstādē būs apskatāmas pēdējos gados tapušās Lilitas Postažas gleznas. Izstāde būs apskatāma līdz 30. jūnijam Rūpniecības ielā 18, galerijā "Pegazs".

Par mākslinieci

L.Postaža 23.06.1941 - 23.05.2011
1966-1972 LVMA Tekstilmākslas nod., 1972 LMS biedre
1982 MS medaļa "Gada balva par sasniegumiem mākslā"
1982 Baltijas Dekoratīvās mākslas Triennāles medaļa
1983 Padomju savienības Mākslas akadēmijas diploms
Darbi muzeju kolekcijās: Latvijas dekoratīvās mākslas muzejā, Bratislavā, ASV, Kanādā, Meksikā, Japānā, Itālijā, Francijā, Austrijā, Vācijā, Zviedrijā, Krievijā, Latvijā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV