Sestdiena, 11.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Milda, Karmena, Manfreds;

Rīt sāksies Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot 2011"

Dagnija Grīnfelde, 09.06.2011. 13:07

Festivālu „iesildīs" un izrāžu programmu atklās astoņpadsmit Latvijas Kultūras akadēmijas laikmetīgās dejas horeogrāfijas studentu bakalaura darbu dejas izrādes.
Rīt sāksies Starptautiskais laikmetīgās dejas festivāls "Laiks dejot 2011"

Jauno horeogrāfu darbus iedvesmojuši pasaules literatūras meistardarbi, apkārt notiekošais, sevis meklējumi, smeldzīgas un komiskas asociācijas. Izrādes notiks 10., 11., 12. un 13. jūnijā vairākās Rīgas vietās – deju skolā „Dzirnas", VEF Mākslas centrā, Latvijas Kultūras akadēmijā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā, kā arī Dailes teātra Mazajā zālē un Kamerzālē. Izrāžu autori veidojuši ne tikai horeogrāfiju, bet bieži vien arī vizuālo un muzikālo noformējumu, un būs redzami arī kā dejotāji pašu un kolēģu veidotajos darbos.

Horeogrāfi: Katrīna Albuže, Nadežda Beļajeva, Evita Birule, Kārlis Božs, Kristaps Ceļmalnieks, Lelde Feldmane, Andrejs Filipovs, Liene Grava, Jeļena Jekimova, Santa Kanceviča, Elīna Lankovska, Elīna Lutce, Roberts Muciņš, Krišjānis Sants, Edgars Šļakota, Sergejs Taraseņa, Eva Vancāne, Kristīne Vismane

Festivāls "Laiks dejot" notiks no 10. līdz 16. jūnijam Dailes teātrī un peldošajā galerijā Noass, festivāla devīze šogad – Dejas smejas.

Festivālā piedalīties aicinātas kompānijas Gruppen Fyra (Somija), Editta Braun Company (Austrija), kā arī mākslinieki Hilels Kogans (Izraēla), Tatjana Gordejeva un Jevgeņijs Pankratovs (Krievija), Laura Kalausa un Martins Šiks (Šveice). LAIKS DEJOT atspoguļos norises arī Latvijas laikmetīgajā dejā, rādot mūsu horeogrāfu – Olgas Žitluhinas, Dmitrija Gaitjukeviča, Elīnas Breices, Ilzes Zīriņas – veidotos iestudējumus, kā arī ar britu dejas portāla CriticalDance stipendijas atbalstu tapušās Latvijas horeogrāfu dejas izrādes.

Pilna festivāla programma – www.dance.lv

Biļetes: Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas Ls 3–5.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV