Svētdiena, 12.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Valija, Ina, Ināra, Inārs;

Turpinās festivāls "Laiks dejot"

EasyGet.lv, 13.06.2011. 11:14

Ar plašu meistraklašu, viesizrāžu un vietējo horeogrāfu darbu programmu līdz 16.jūnijam Rīgā norisinās Latvijas vienīgais laikmetīgās dejas festivāls notiks Rīgā. Šodien ar divām latviešu horeogrāfu pirmizrādēm sākas festivāla pamatprogramma.
Turpinās festivāls "Laiks dejot"

Nereti laikmetīgajai dejai tiek pārmests, ka tā ir pārāk nopietna, grūti saprotama vai pat depresīva. Lai kliedētu šo stereotipu un parādītu nozares daudzveidību, "Laiks dejot" šogad aicina paskatīties uz norisēm dejā un dzīvē caur humora prizmu. Kompānijā smiekli raisās 30 reizes biežāk, nekā esot vienatnē.

Festivālā piedalīsies kompānijas Gruppen Fyra (Somija), Editta Braun Company (Austrija), kā arī mākslinieki Hilels Kogans (Izraēla), Tatjana Gordejeva un Jevgeņijs Pankratovs (Krievija), Laura Kalausa un Martins Šiks (Šveice). Parodējot, jokojoties, spēlējoties ar vēsturi un kultūras citātiem, festivāla viesi skatītājiem piedāvās cieņpilnu smieklu devu, attaisnojot festivāla devīzi Dejas smejas.

"Laiks dejot" atspoguļos norises arī Latvijas laikmetīgajā dejā, rādot mūsu horeogrāfu - Olgas Žitluhinas, Dmitrija Gaitjukeviča, Elīnas Breices, Ilzes Zīriņas - veidotos iestudējumus, kā arī ar britu dejas portāla CriticalDance stipendijas atbalstu tapušās Latvijas horeogrāfu dejas izrādes.

Kā ierasts, Latvijas un ārvalstu dejas pasniedzēji piedāvās meistarklases dažādās laikmetīgās dejas tehnikās, kompozīcijā un improvizācijā. Meistarklases būs pieejamas gan interesentiem ar pieredzi, gan iesācējiem. Pieteikšanās elektroniski horasoc@gmail.com.

Biļetes iegādājamas Biļešu Paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas Ls 3-5.

Organizatori: Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija un Olgas Žitluhinas dejas kompānija.

Informācija oar festivālu: www.dance.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV