Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Festivāla „Mūzika un kino" izlase Kino Citadele

kinokino.lv, 14.06.2011. 13:36

Latvijas iedzīvotājiem tiek dota vienreizīga iespēja pirmajiem noskatīties filmas – Kannu un Berlīnes kinofestivālu dalībnieces un festivāla „Kinotaurs" laureātes – pirms to izrādīšanas Krievijā, informē ASG Production.
Festivāla „Mūzika un kino" izlase Kino Citadele

Starptautiskā festivāla „Mūzika un kino" ietvaros, kas no 11. līdz 17. jūlijam notiks Rīgā un Jūrmalā, tiks demonstrētas jaunākās un interesantākās Krievijas filmas. Tostarp Bakura Bakuradzes „Mednieks" (kinofestivāla „Kinotaurs" balva par režiju un labāko sieviešu lomu), „Lielais piķis" (kinofestivāla „Kinotaurs" balva par labāko debiju), „Sestdiena" (bijusi iekļauta Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā) un daudzas citas filmas. Skates laikā notiks Vladimira Mirzojeva „Borisa Godunova" pasaules pirmizrāde, savukārt festivālu atklās Andreja Zvjaginceva darbs „Jeļena", kas Kannu kinofestivālā saņēma konkursa „Un Certain Regard" (Īpašais skatiens) žūrijas speciālbalvu.

Kā liecina festivāla „Mūzika un kino" nosaukums, foruma programmā liela vieta atvēlēta mūzikai. Organizatori dāvās iespēju skatīt Jūrmalā franču grupu „Nouvelle Vague", duduka spēles meistaru Dživanu Gasparjanu, Antonio Gadesa leģendāro baletu, grupu „Mumij Troll", „The No Smoking Orchesta" kopā ar Emiru Kusturicu, kā arī spāņu huligānu Tonīno Karotoni.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV