Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Leļļu teātris sezonu sāk 72 metru augstumā

Rūta Birzleja, 12.08.2011. 11:48

9. augustā ar svinīgu vīna glāzi un neprātīgu vēju Pētera baznīcas skata tornī Latvijas Leļļu teātra kolektīvs oficiāli atklāja jauno, 67. sezonu. Izrādes Leļļu teātrī būs iespēja apmeklēt jau no šīs nedēļas nogales – 13. augusta. Par sezonas pirmo izrādi izvēlēts leģendārais iestudējums „Un atkal Pifs...", kas jau gadu desmitiem pulcina mazo skatītāju pilnu zāli.
Leļļu teātris sezonu sāk 72 metru augstumā

Galerijas:

Šosezon teātra repertuāru paredzēts papildināt ar 13 jaunām un atjaunotām izrādēm – 8 latviešu un 5 krievu trupā. Izrādes iestudēs gan teātra štata režisori – Vija Blūzma un Māris Koristins, gan viesrežisori – Plamens Dipčikovs (Spānija), Valdis Pavlovskis, Kārlis Auškāps, Laila Kirmuška un Ivars Lūsis.

Pirmizrāžu bums gaidāms jau pavisam drīz: 3. septembrī pie vismazākajiem skatītājiem atjaunotā veidolā un teātra jaunās paaudzes aktieru izpildījumā atgriezīsies viena no visu laiku iemīļotākajām vecāku un bērnu izrādēm „Lācītis sirsniņā", kas paredzēta skatītājiem no 2 gadu vecuma un ir piemērota pirmajam teātra apmeklējumam.

17. septembrī gan latviešu, gan krievu trupā pirmizrāde gaidāma bulgāru izcelsmes spāņu režisora Plamena Dipčikova izrādei pirmskolas un skolas vecuma bērniem „Rrrumpel...Rrrūķis" („Р-р-румпелььь-гном"), Spraigais sižets ne tikai atklāj skaistās dzirnavnieka meitas ceļu uz karaļa pili, bet arī runā ar skatītāju par svarīgiem jautājumiem katra cilvēka dzīvē – kā būt pašam sava likteņa veidotājam, kad drīkst paļauties uz citiem, kā tikt galā ar grūtībām... Kā saka viesrežisors, izrāde domāta visai ģimenei – tā runā vienlaikus ar bērniem un pieaugušajiem, katram uztverot savu izrādes slāni.

23. septembrī pie mazajiem skatītājiem nāks mazie izpildītāji – Valda Pavlovska iestudētajā dziesmuspēlē „Mazais ganiņš" sižeta pavērsienus izspēlēs un izdziedās ne vien aktieri un lelles, bet arī bērnu ansambļa „Dzeguzīte" dalībnieki. Mazais ganiņš ar skatītājiem dosies aizraujošos piedzīvojumos, lai kopīgiem spēkiem atrastu pazudušo sivēnu un laimīgi atgrieztos mājās.

Savukārt krievu trupā 24. septembrī pirmizrāde gaidāma muzikāli atraktīvam iestudējumam „Плывет, плывет кораблик", kurā apspēlēti slavenie angļu bērnu dzejolīši Samuila Maršaka tulkojumā. Izrādes režisore ir Vija Blūzma, kura ar šo materiālu kā viesrežisore jau strādājusi Novgorodas bērnu un jauniešu teātrī „Mali".

Leļļu teātris šajā sezonā plāno arī citas aktivitātes, lai priecētu bērnus un pieaugušos – jau 3. septembrī durvis vērs teātra jaunā, krāsainā kases telpa, novembrī teātris plāno piedalīties gaismas festivālā „Staro Rīga", februārī, ja ziema nepievils, turpināt jau iesākto Leļļu teātra Jautrās Olimpiādes tradīciju Uzvaras parka slēpošanas trasē, savukārt maijā neizpaliks Muzeju nakts pasākums, kas pagājušajā sezonā teātrī tika rīkota pirmo reizi un guva negaidīti lielu atsaucību.

Ar informāciju par šīs sezonas jaunumiem, repertuāru, biļešu cenām, atlaidēm u.c. var iepazīties teātra mājaslapā www.lelluteatris.lv vai zvanot teātra administrācijai – 67285418.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV