Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Gleznotāja Reiņa Liepas izstāde „ Tetī vēstules"

Ija Groza, 16.08.2011. 11:03 | komentāri (1)

Galerijā „ Foto draugiem" 20.augustā plkst.13:00 tiks atklāta gleznotāja Reiņa Liepas izstāde „Tetī vēstules".

Izstādē aplūkojamās gleznas ir mākslinieka vēstules bērnam, kurās mākslas valodā – krāsās un tēlos – izteikts nepasacītais, noklusētais, vēlētais, neizdzīvotais satikšanās prieks... R.Liepas darbi ir atgādinājums – cik ieklausāmies, cik satiekamies un esam kopā ar saviem bērniem, cik daudz zinām par viņu sapņiem, cik bieži savam bērnam pasakām „ Es tevi mīlu, mans bērns".

Izstādes mākslinieciskā valoda, eksponēšanas savdabība ir aicinājums R.Liepas gleznu izstādi „Tetī vēstules" apmeklēt ne tikai tradicionāliem mākslas interesentiem, bet arī pirmsskolas un jaunākā skolas vecuma bērniem, ģimenēm.

Mākslinieks Reinis Liepa ir jaunās paaudzes gleznotājs, ieguvis maģistra grādu figurālajā glezniecībā Latvijas Mākslas akadēmijā. Ir bijušas izstādes Rīgā, Liepājā, Sanktpēterburgā.

Gleznotājs R.Liepa saka: „Glezniecības process ir iedziļināšanās savās attiecībās ar apkārtējo vidi. Ieklausoties sevī, ar zināmu gandarījumu varu secināt, ka manī nav ne panikas, ne kādu briesmu priekšnojautas. Manī vairs nav ilūziju par to, ka ar vienu vai vairākiem otas vilcieniem pārveidošu pasauli. Bet es ticu, ka neesmu vientuļa sala pasaules okeānā. Man ir dota apbrīnojama iespēja - caur savām gleznām pavērt skatu uz manu individuālo pasauli, un vienmēr paliek cerība, ka kādam vai kādiem cilvēkiem tā būs tuva un saprotama."

Reiņa Liepas dzimtai ir senas saknes Vidzemē – Drustos, un ir likumsakarīgi, ka viņa izstāde tiek piedāvāta Vidzemes mākslinieku izstāžu ciklā „ Pārcēlājs".

Izstāde „Tetī vēstules" ir pirmā no bērnu izstāžu sērijas „Vēstules bērnam" izstādēm. Organizatori aicina skatītājus līdzdarboties nākamo radošo projektu tapšanā, izteikt neizteikto - rakstot vēstules ar zīmuli, pildspalvu, krāsām! Rakstiet par savām domām, izjūtām, emocijām, pārdzīvoto un nepasacīto! Uzrakstītās vēstules nododiet galerijā „ Foto Draugiem" īpašā vēstuļu grozā.

R.Liepas gleznu izstāde aplūkojama galerijā „ Foto Draugiem" L.Katrīnas ielā 28 Cēsīs līdz 24.septembrim.

Izstādi organizē biedrība „ Art Cēsis", atbalsta Vidzemes plānošanas reģions un VKKF.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV