Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Voldemārs Johansons piedāvā instalāciju "Opus26"

Mārtiņš Gineitis, 19.08.2011. 09:23

26. augustā plkst. 19.00 Liepājā, spīķerī Jāņa ielā 2, tiks atklāta skaņu mākslinieka Voldemāra Johansona instalācija "Opus26". Izstāde būs aplūkojama 27. un 28. augustā no plkst. 14.00 līdz plkst. 19.00.
Voldemārs Johansons piedāvā instalāciju "Opus26"

Mākslinieka darbi, ko skatītāji iepazīst kā eksperimentālas ūdens, gaismas un skaņas instalācijas un performances, ir balstīti mākslas un zinātnes sinerģijā. V. Johansons veidos instalāciju, kurā vizuālā pieredzē apvienoti gaismas un skaņas svārstību elementi.

Instalācijas autors studējis Hāgas Sonoloģijas institūtā, piedalījies ar mediju un skaņu mākslu saistītos projektos, kā arī bijis vairāku teātra izrāžu skaņu un mūzikas režisors. V. Johansons izmanto dabas un atmosfēras parādību datus – vēja stipruma, elektromagnētisko viļņu spektra u.tml. –, tos pēta, apstrādā un atspoguļo vizuālā un skaņas pieredzē, kas skatītājiem paver jaunas estētiskās uztveres robežas. Kritiķi izceļ mākslinieka spēju komplicētās fizikas un tehnoloģiju zināšanas pārraidīt vizuāli efektīvās un citas maņas iesaistošās fascinējošās izpausmēs.

Informācija par izstādes autoru: http://johansons.info

Foto: Voldemārs Johansons, publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV