Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Voldemārs Johansons piedalās mākslas mesē LISTE Bāzelē

Easyget.lv, 11.06.2013. 15:19

Latviešu skaņu mākslinieks Voldemārs Johansons ar savu skaņas instalāciju “Emisijas (akmeņi)” ((Émissions (pierres)) piedalās 18. jauno un daudzsološo galeriju un mākslinieku mesē “LISTE”, kas līdz 16. jūnijam norisinās Šveices pilsētā Bāzelē, informē Jauno mediju kultūras centra RIXC pārstāve Agnese Baranova.
Voldemārs Johansons piedalās mākslas mesē LISTE Bāzelē

“LISTE” ir viena no senākajām “Art Basel” satelītmesēm, kura kā jauno galeristu iniciatīva radās 1996. gadā. Kopš tā laika tā ir izaugusi par vērienīgu starptautisku mākslas gadatirgu, kurā privilēģijas piedalīties tiek piešķirtas tikai jaunām galerijām, kas pārstāv jaunos māksliniekus no visas pasaules. Šogad mesē iekļautas 66 galerijas no 22 pasaules valstīm. Voldemāra Johansona dalība mesē notiek, sadarbojoties Bāzeles Elektroniskās mākslas centram ar Jauno mediju kultūras centru RIXC projekta “Media Intersections” ietvaros.

Voldemārs Johansons iedvesmu savai instalācijai “Emisijas (akmeņi)” smēlies zinātniskos dabas meklējumos. Peldoties Īslandes ūdeņos, mākslinieks sajuta haotiskus tvaika impulsu ritmus, kuru ģeotermālisko procesu novērojumi instalācijā atskaņoti rezonējoša melna granīta objektu grupā, kuras izvietojums un proporcijas pakļaujas racionalitātes noteiktai telpiskai kompozīcijai.

Vairāk informāciju par instalāciju “Emisijas (akmeņi)” var iegūt video, kas aplūkojams internetā: http://vimeo.com/26007492

Vairāk par LISTE mesi: http://www.liste.ch

Foto: Voldemārs Johansons “Emisijas (akmeņi)”, 2012. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV