Trešdiena, 01.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ziedonis;

Šodien sākas Venēcijas kinofestivāls

kinokino.lv, 31.08.2011. 11:29

Šodien tiek atklāts 68. Venēcijas kinofestivāls, kurā savas jaunākās filmas prezentēs tādi režijas smagsvari kā Romāns Polaņskis, Stīvens Soderbergs, Deivids Kronenbergs un daudzi citi. Venēcijas kinofestivālā par prestižo Zelta lauvas balvu šogad cīnīsies 21 filma.
Šodien sākas Venēcijas kinofestivāls

Festivāla ietvaros tiks demonstrēts Romāna Polaņska jaunākais darbs "Carnage" ar Keitas Vinsletas un Džodijas Fosteres piedalīšanos, Stīvena Soderberga trilleris "Infekcija"/ Contagion ar Metu Deimonu, Keitu Vinsletu, Džūda Lovu, Gvinetu Paltrovu galvenajās lomās, Deivida Kronenberga psiholoģiskā drāma "A Dangerous Method" par Zigmundu Freidu un Karlu Gustavu Jungu, kurā vadošās lomas atveidos Keira Naitlija un Vigo Mortensens, kā arī krievu režisora Aleksandra Sokurova filma "Faust".

Konkursa programmas ietvaros būs iespējams redzēt arī Toma Alfredsona režisēto Aukstā kara trillera "Tinker, Tailor, Soldier, Spy" adaptāciju, britu režisores Andreas Arnoldsas veidoto Emīlijas Brontē romāna „Kalnu aukas" ekranizāciju "Wuthering Heights", kā arī Eimi Kanānas Mannas režisēto filmu "Texas Killing Fields" ar Sema Vortingtona piedalīšanos.

Kinofestivāls tiks atklāts ar Džordža Klūnija režisēto filmu "The Ides Of March". Šajā politiskajā drāmā, kas balstīta uz Bo Vilimona lugas „Farragut North" motīviem, Klūnijs parādās kā gubernators ar ambīcijām uz prezidenta krēslu. Viņa preses pārstāvi spēlē Raiens Goslings, savukārt Pols Džamati ir viņa pretinieka kampaņas menedžeris. Klūnijs ir ne tikai filmas režisors, bet arī scenārija autors, ko viņš sarakstīja kopā ar Grantu Heslovu.

Savukārt aktieris, producents un režisors Als Pačino Venēcijas kinofestivālā saņems godalgu par ieguldījumu filmu mākslā - Venice International Film Festival's Glory to the Filmmaker 2011 Award.

68.Venēcijas kinofestivāls norisināsies no 31.augusta līdz 10.septembrim. Festivāla žūrijas priekšsēdētājs ir režisors Darens Aronofskis.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Foto: kadrs no filmas "The Ides Of March". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV