Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Rīgā viesosies pasaulslavenais spāņu mīms Karloss Martiness

EasyGet.lv, 21.09.2011. 08:29

Oktobra sākumā Rīgā viesosies Latvijas skatītāju iemīļotais, profesionālais spāņu mīms Karloss Martiness (Carlos Martínez), informē Kristīne Kanska. Ar izrādi "30 gadi veidojot klusumu" tieši Rīgā tiks aizsākta aktiera skatuves karjeras 30 gadu jubilejas atzīmēšana. Izrādes programmā vienotā kompozīcijā tiks apvienotas aktiera paša izvēlētās labākās etīdes, kas tapušas 30 gadu garumā.
Rīgā viesosies pasaulslavenais spāņu mīms Karloss Martiness

Mīma valoda ir ļoti personiska, kam nav nepieciešams tulkojums vai skaidrojums, tā tikai jāvēro un jāizjūt. Pārsteidzoši, ka Karloss spēj uzrunāt jebkuru auditoriju, nepasakot ne vārda. Grūti palikt nopietnam, redzot, kā mākslinieks attēlo cilvēka ikdienu - virtuvē, autobusa pieturā, mūzikas koncertā vai citur, jo ikvienā etīdē mēs katrs varam ieraudzīt sevi. Ieraudzīt un pasmaidīt.

Karloss Martiness dzimis 1955. gadā Spānijā, un liktenis viņu uz mūžu saistījis ar žestu valodu. 1980. gadā Karloss uzsāka mācības pantomīmas skolā Taller de Mimi y Teatro, vēlāk mācījās dramatisko mākslu skolā El Timbal. No 1982. līdz 1987. gadam turpināja studijas, bet kopš 1986. gada strādā kā profesionāls aktieris - mīms.

30 gadu garumā viņš ir spodrinājis savu arodu, lai brīvi un viegli sazinātos ar skatītāju visā pasaulē – teātros, skolās, draudzēs, organizācijās un televīzijās. Viņa māksla iesaista skatītāju sirsnīgā un atvērtā sarunā. Savukārt izsmalcinātā tehnika ļauj radīt visdažādākos pretstatu tēlus. Viena no mākslinieka pēdējām programmām ir izrāde "Cilvēktiesības", kas veidota, attēlojot dažādas etīdes par Cilvēktiesību deklarācijas pantiem. Laikā, kad cilvēktiesību jautājumi gan pasaulē, gan tepat Latvijā ir tik saasināti un atkailināti, Karloss Martiness ļauj mums katram palūkoties un sevi, lai ieraudzītu, kādi cilvēki esam mēs paši. 
Aktiera spāniskais šarms un humors ļauj viņu saprast jebkurā kultūrā un tautā. Mūsu sabiedrība nav izņēmums.

Biļetes uz izrādēm Dailes teātra Mazajā zālē 3. un 4. oktobrī iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Karloss Martiness sevī apvieno Vidusjūras garu un humoru, ritmiski atklājot uzvedināšanas un provokāciju pasauli. Bez teātra izrādēm mākslinieka vizītes laikā ir arī ekskluzīva iespēja apmeklēt žestu valodas meistarklases* gan radošo profesiju pārstāvjiem, gan citās jomās strādājošajiem, kur izkopta žestu valoda ir neatsverams palīgs saskarsmē ar citiem. Sīkāka informācija www.facebook.com sadaļā "30 gadi veidojot klusumu".

www.carlosmartinez.es

* Meistarklases aktieriem un citiem radošo profesiju pārstāvjiem 4. oktobrī, pulksten 10, Dailes teātra Mazajā zālē
Meistarklases biznesa pasaules pārstāvjiem 5. oktobrī, pulksten 18, birojnīcā Satori
Pieteikšanās pa tālruni: 29247411

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV