Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Izrāde "Stroika" atgriežas no Īrijas, lai dotos turnejā pa Latviju

EasyGet.lv, 26.10.2011. 14:18

Pēc Viļa Lāčīša bestsellera tapusī asprātīgā komēdijā "Stroika ar skatu uz Londonu" atgiežas no Īrijas, kur 21. un 22.oktobrī notika vairākas izrādes Īrijas latviešiem Korkā un Dublinā, informē Ilze Trumpe. Izrādes režisors ir Māriņš Eihe un galvenajā un vienīgajā lomā iejūtās – Normunds Bērzs.
Izrāde "Stroika" atgriežas no Īrijas, lai dotos turnejā pa Latviju

Kā stāsta izrādes producente Laila Ilze Purmaliete, "latviešu publika Īrijā izrādi uzņēma uz "urā!", lai gan visi bijām satraukušies, jo vedām, tā sakot, "Hamletu" rādīt pašam Hamletam, bet izrādes bija kupli apmeklētas un visiem patika. Smiekli zālē atskanēja pat biežāk nekāLatvijā. Cilvēki bija priecīgi, atkal skatoties teātri, kas, turklāt, stāsta par viņu pašu dzīvi svešumā. " Pēc skatītāju reakcijas zālē varējis just, ka daudzi bija gatavi papildināt izrādes traģikomisko stāstu ar saviem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem.

Izrādi uz Īriju aicināja turienes kultūras dzīves organizatore Laima Ozola, kurai, pateicoties, izrādei arī tika sarūpēti vajadzīgie rekvizīti un dekorācijas. Tas gan neesot bijis īpaši sarežģīti, jo daudzi latvieši Īrijā joprojām strādā tādā pašā "stroikā", par kādu ir stāstīts izrādē. Laima Ozola arī uzsvēra, ka lielākā daļa Īrijas latviešu ne mirkli nekavētos svešumā, ja viņiem būtu kaut mazākā iespēja atgriezties dzimtenē un tur nodrošināt savu un savu bērnu dzīvi. Atsauksmes un foto no izrādes var apskatīt Īrijas latviešu mājas lapā: http://baltic-ireland.ie/2011/10/19865/

Izrādes veidotāji pēc panākumiem Īrijā ir nolēmuši vest izrādi arī uz Angliju, kur ir vēl vairāk latviešu skatītāju un, kur dzīvo arī pats stāsta autors Vilis Lācītis. Izrāde "Stroika" turpinās apceļot arī Latvijas pilsētas un novembra mēnesī tā būs skatāma Bauskā, Ikšķilē, Dobelē, Ventspilī, Rāmkalnos, Ozolniekos u.c.

Foto: Normunds Bērzs izrādē "Stroika ar skatu uz Londonu". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV