Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

"Stroika" turpina ceļu pie skatītājiem

EasyGet.lv, 07.03.2012. 09:12

Šopavasar ceļu pie skatītājiem turpina pēc Viļa Lācīša bestsellera tapusī izrāde "Stroika ar skatu uz Londonu", informē „Jaunā teātra" pārstāve Ilze Trumpe. "Spēlmaņu nakts" balvas ieguvēja Mārtiņa Eihes režijā veidotais stāsts iepazīstina ar kāda latvieša labākas dzīves meklējumiem Apvienotajā karalistē. Galvenajā lomā iejūtas aktieris Normunds Bērzs. Izrādē skan Rolanda Ūdra dziesma "Stroika ar skatu uz Temzu", kas tapusi īpaši šai izrādei un kļuvusi par populāru radio hitu. Izrādē tiek izmantotas video projekcijas.
"Stroika" turpina ceļu pie skatītājiem

Mārtiņš Eihe izrādi raksturo kā traģikomisku celtnieka stāstu, kā tādu instruktāžu izdzīvošanai bargajās Londonas "stroikās", kur var sastapt visdažādākos cilvēku tipus un piedzīvot visdažādākās situācijas – gan badu un rakāšanos pa atkritumu konteineriem pārtikas meklējumos, gan dzīvošanu teltī pilsētas parkos, lai ieekonomētu īres maksu, gan naudas nemaksāšanu par izdarītu darbu, gan haltūrēšanu un naudas saņemšanu par neko. Protams, arī par "džigi, džigi" kā Anglijā mēdz dēvēt seksu, kas gan tur viestrādniekiem mēdz gadīties reti vai, precīzāk, ļoti, ļoti reti.

Izrādē atspoguļotie cilvēku tipāži ir ļoti dzīvi un kolorīti, kurus noteikti var sastapt ne tikai Anglijā, bet arī šeit Latvijā, un var apbrīnot Normunda Bērza meistarību, kurš mums tos visus uzbur acu priekšā. Tas ir gan uz kuģa sastaptais Pētris no Liepājas, kurš aiziet pavemt ar plato "e", gan "ekobozis" Nansens, kurš nepārtraukti iekuļas dažādās ķezās, gan lādzīgais poļu celtnieks Vladis, kurš no sevis "izstaro" lamuvārdus, gluži kā saule enerģiju.

Izrādes režisors ir pratis izmanot autora lielo stāstītāja talantu un grāmatas skatuves variantā ir atmestas kriminālās intrigas, bet ir palicis būtiskākais, tas, kas spēj uzrunāt ikviena cilvēka sirdi.

Izrāde tika izrādīta arī Īrijas pilsētās Dublinā un Korkā, kur skatītāji to uzņēma ar lielu sirsnību un atzina, ka tieši tā arī ir dzīvē un dažreiz pat trakāk. Rudenī ieplānotas izrādes arī Londonā un citur Lielbritānijā.

Latvijas skatītājiem būs iespēja satikties "Stroikā":
27.03. plkst. 19.00 - Rīgā, teātra klubā „Austrumu Robežā" ;
24.04. plkst. 20.00 - Rīgā, kino galerijā „K Suns" ;
6.05. plkst. 14.00 - Jaunpils Kultūras namā;
19.05.plkst. 18.00 - Krustpils Kultūras namā;
20.05. plkst. 17.00 - Rēzeknes Kultūras namā;
22.05.plkst. 20.00 – Rīgā kino galerijā „K Suns";

Biļetes uz izrādi nopērkamas „Biļešu Paradīzes", „Biļešu servisa" un kultūras namu kasēs.

Foto no izrādes skatīt šiet.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV