Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

LNVM pasākumu programma Lāčplēša dienā

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, 07.11.2011. 16:08

11. novembrī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) aicina uz sarīkojumiem Rīgas pilī un Rīgas pils dārzā.
LNVM pasākumu programma Lāčplēša dienā

Rīgas pils 3. stāvā

Tikai šajā dienā no 9.00 līdz 20.00 Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā Rīgas pils 3. stāvā apskatāma izstāde „Lāčplēša Kara ordenis", kuras galvenais eksponāts kopš 1988. gada ir mūsdienās Latvijā vienīgais zināmais pilnais Lāčplēša Kara ordeņa komplekts - ģenerāļa Jāņa Baloža (1881-1965) apbalvojumi, kas glabājas muzeja krājumā. Izstādē atspoguļota Lāčplēša Kara ordeņa un ordeņa kavalieru biedrības vēsture.

Ieeja - bez maksas.

Rīgas pils pagalmā (ieeja no Daugavas gātes)

Ceturto gadu pēc kārtas Rīgas pils pagalmā 11. novembra vakarā norisināsies svētku pasākums, ko kopīgi organizē Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Valsts prezidenta kanceleja un Nacionālie bruņotie spēki.

Pils pagalma vārtus apmeklētājiem plkst. 20.00 vērs pasākuma namatēvs Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors Arnis Radiņš.

Pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Vakara gaitā varēs klausīties Salaspils jauktā kora „Lōja", jauktā kora „Balsis", Salacgrīvas novada Liepupes pagasta kora „Pernigele" un Latvijas Universitātes absolventu kora „Jubilate" dziedājumu.

Uz pils sienas tiks demonstrētas vēsturiskas fotogrāfijas par Brīvības cīņām un Brāļu kapu kompleksa izveidošanu.

Ikvienam būs iespēja nofotografēties vēsturiska foto uzņēmuma kolāžā. Savukārt no 20.30 pasākuma dalībniekus fotografēs Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra fotogrāfs, un jau nākamajā rītā šīs fotogrāfijas varēs lejupielādēt no Nacionālo bruņoto spēku interneta vietnes Flickr: http://www.flickr.com/photos/latvijas_armija

Atbalstot Rīgas Latviešu biedrības, Nacionālās kultūras attīstības fonda valdes priekšsēdētājas Mirdzas Stirnas un LTV1 iniciatīvu, pasākuma laikā tiks vākti ziedojumi Brāļu kapu renovācijai.

Turpat pils pagalmā varēs nosūtīt tuviniekiem un draugiem 11. novembra notikumiem veltītas Latvijas suvenīru veidotāju apvienības ,,NicePlace" pastkartes. Tā izveidojusies par jauku tradīciju, jo Lāčplēša diena ir ne tikai Brīvības cīņās kritušo kareivju piemiņas diena, bet arī Uzvaras diena, kad ļaudis viens otru apsveic svētkos. Tāpat varēs iegādāties Latvijas Nacionālā vēstures muzeja jauno kalendāru 2012. gadam ,,Latvijas dārgumi".

Arī „NicePlace" vāks ziedojumus Brāļu kapu kompleksa galvenās sienas atjaunošanai. Pret ziedojumu varēs saņemt kādu no 8 pastkartītēm ar Cēsu bērnu zīmējumiem par tēmu „Mana Latvija".

Jaunsargi pasākuma apmeklētājiem dalīs sarkanbaltsarkanās lentītes Latvijas valsts karoga krāsās un cienās ar siltu tēju, ko jau otro gadu nodrošina uzņēmums „Kalniņa mammas tējas". Lai tēja būtu saldāka, Jelgavas Vissvētākās Dievmātes aizmigšanas pareizticīgo draudzes garīdznieks Pjotrs Požidajevs 11. novembra pasākumam ziedojis 40 litrus medus, bet maizes ceptuve ,,Lāči" svētku apmeklētājiem atsūtījusi savu gardo maizi.

Tāpat kā citus gadus, pagalmā varēs sildīties pie ugunskura.

Sadarbības partneri: Latvijas Valsts prezidenta kanceleja, Nacionālie bruņotie spēki, Latvijas Televīzijas 1. kanāls

Foto: Ložmetēju ligzda Bermontiādes laikā. Foto J.Rieksts. LNVM krājums

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV