Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

LNVM notiks pasākums bērniem „Latviešu gadskārtas"

EasyGet.lv, 03.04.2012. 13:00

Sestdien, 7. aprīlī, plkst. 12.00 Latvijas Nacionālais vēstures muzejs (LNVM) Ģimenes dienas ietvaros aicina uz tematisku pasākumu „Latviešu gadskārtas", informē muzeja pārstāvji.

Sarīkojuma dalībnieki varēs iepazīties ar laukos darāmajiem darbiem no agra pavasara līdz ziemai, apskatīt darba rīkus – arklus, ecēšas, izkaptis, sirpjus, spriguļus u.c. Lai bērni labāk izprastu un iejustos savu vienaudžu dzīvesveidā pirms aptuveni 100 gadiem, tiks demonstrēti dažādi seni priekšmeti no muzeja krājuma – ogu groziņš, stabule, druvnesis, skalturis, māla trauki, zeķes un pastalas, koka zirdziņš, linu diegi un vilnas dzija, kartupeļu rokamā lāpstiņa, koka cibiņa, mulda u.c. Varēs uzzināt par šim gada periodam raksturīgām tradīcijām un ticējumiem.

Noslēgumā – uzdevumi, mīklu minēšana.

Latvijas Nacionālā vēstures muzeja organizētās Ģimenes dienas vecākiem un bērniem sniedz iespēju brīvo laiku pavadīt kopā interesanti un saturīgi, atraktīvā veidā iepazīstoties ar muzeja ekspozīcijām un izstādēm.

Tematiskie pasākumi notiek katra mēneša pirmajā sestdienā (izņemot jūniju, jūliju, augustu) Rīgas pils 3. stāvā (Pils laukumā 3). Uz Ģimenes dienu pasākumiem tiek aicināti 6-11 gadus veci bērni kopā ar vecākiem vai pavadoņiem.

Pasākuma norisi muzejā var fotografēt.

Ieejas biļetes cena ģimenei – Ls 2.50.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV