Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

Svētdien pasniegs Zelta Globusu godalgas

EasyGet.lv, 12.01.2012. 17:40

15. janvārī Losandželosā tiks pasniegtas Holivudas Ārzemju preses asociācijas Zelta Globusu (Golden Globes) godalgas. Zelta Globusu balvas gan kinofilmu, gan TV seriālu un TV filmu nominācijās, kopā tās ir 25 kategorijas, tiks sadalītas jau 69.reizi, informē Inese Saulāja.
Svētdien pasniegs Zelta Globusu godalgas

Par sešām Zelta Globusu balvām cīnās režisora Mišela Hazanavičusa filma „Mākslinieks" („The Artist"), tostarp labākās komēdijas un mūzikla, kā arī režisora un aktiera kategorijās. Filma jau ir skatāma uz Latvijas ekrāniem. Savukārt filmas „Kalpone" („The Help") un drīzumā uz Rīgas ekrāniem gaidāmā lente „Pēcnācējas" („The Descendants") katra ir nominēta piecām balvām, tostarp labākās drāmas kategorijā.

Filma „Marta īdas" („The Ides Of March"), kuras režisors ir Holivudas zvaigzne Džordžs Klūnijs, nominēta četrās kategorijās – par labāko drāmu, labāko režiju, labāko scenāriju un labāko aktiera darbu (Raiens Goslings). „Marta īdas" ir aizraujošs stāsts par ambīcijām, uzticību, nodevību un atriebību. Filma veidota pēc populāras lugas motīviem, un tā stāsta par kādu mārketinga un publisko attiecību ģēniju (R. Goslings), kurš ir gatavs uz visu, lai palīdzētu viņa pārstāvētajam prezidenta amata kandidātam (Dž. Klūnijs) uzvarēt vēlēšanās. „Marta īdas" uz Latvijas ekrāniem iznāk dažas dienas pēc Zelta Globusu ceremonijas – 20.janvārī.

Džordžs Klūnijs ir kļuvis par šī gada Zelta Globusu rekordistu vēl pirms balvu sadales, jo filmai „Pēcnācējas" ar viņa piedalīšanos un viņa veidotajam trillerim „Marta īdas" abām kopā ir deviņas Zelta Globusu nominācijas.

Četras nominācijas ir vēl divām filmām – Vudija Alena lentei „Pusnakts Parīzē" („Midnight in Paris") un filmai ar Bredu Pitu titullomā – „Naudas spēle" („Moneyball").

Labākā režisora tituls tiks noteikts starp Džordžu Klūniju („Marta īdas"), Vudiju Alenu („Pusnakts Parīzē"), Martinu Skorsēzi („Hugo"), Mišelu Hazanavičusu („Mākslinieks") un Aleksandru Peinu („Pēcnācējas").

Balvu pasniegšanas ceremoniju, kas pēc Latvijas laika notiek naktī no 15. uz 16.janvāri, arī šogad vadīs britu komiķis Rikijs Džervaiss, kurš par saviem jokiem iepriekšējos gados ir izpelnījies gan kritiku, gan neviltotas ovācijas.

Zelta Globusu uzvarētājus izziņosim pirmdien, 16.janvārī.

Zelta Globusu mājas lapa un pilns nomināciju saraksts: http://www.goldenglobes.org/

Informācija par filmām „Mākslinieks" un „Marta īdas": http://www.acmefilm.lv/

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV