Piektdiena, 10.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Maija, Paija;

69. reizi pasniegtas "Zelta Globusu" godalgas

Raivis Žvagiņš, kinokino.lv., 16.01.2012. 09:42

Naktī no svētdienas uz pirmdienu tika pasniegtas Holivudas Ārzemju preses asociācijas "Zelta Globusu" godalgas.Svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija, tāpat kā pagājušajā gadā, notika Losandželosā, Beverly Hilton viesnīcā, kur vakara vadītājs Rikijs Džērvaiss atklāja pasākumu ar runu sev ierastā stilā. Tomēr šogad komiķis, pretēji pērn saceltajai ažiotāžai, bija visai ieturēts, atļaujoties tikai pāris rupjus jokus.
69. reizi pasniegtas "Zelta Globusu" godalgas

Visvairāk atzinības izpelnījās filma "Mākslinieks", kura uzvarēja trīs nominētajās balvu kategorijās no sešām. Režisora Mišela Hazanavičus filma tika atzīta par labāko komēdiju/ mūziklu, bet galvenā varoņa atveidotājs Žans Dužerdēns ieguva labākā aktiera godalgu komēdijā/ mūziklā. Savukārt komponists Ludovics Bursē tika apbalvots nominācijā "Labākais muzikālais pavadījums".

Otrajā vietā pēc iegūto balvu skaita ierindojās drīzumā uz Latvijas kinoteātros gaidāmā kinolente "Pēcteči", kuras kontā divas balvas - "Labākā drāma" un "Labākais aktiera darbs drāmā", kuru ieguva aktieris Džordžs Klūnijs, kura režisētā filma "Marta Īdas" nesaņēma nevienu apbalvojumu četrās nominācijās, kurās tika izvirzīta.

Kā labāko aktrisi drāmā Holivudas Ārzemju preses asociācija novērtēja Merilu Strīpu, kura atveidoja Margareti Tečeri filmā "Dzelzs lēdija". Tikmēr aktrise Mišela Viljamsa izpelnījās atzinību par savu veikumu filmā "7 dienas un naktis ar Merilinu Monro", kurā iejutās dīvas Merilinas Monro ādā, iegūstot labāko aktrises balvu komēdijā/mūziklā.
Martins Skorsēze tika atzīts par labāko režisoru, kura filmu "Hugo", kā viņš pats teica pateicības runā, varētu nosaukt par veltījumu savai meitai - "Mana sieva bērniem mēdza lasīt grāmatu "The Invention of Hugo Cabret". Kādu dienu viņa man teica, lai es uzņemot filma, kas balstīta uz bērnu grāmatas motīviem, ko arī izdarīju!".

Zelta Globusu par labāko scenāriju ieguva Vudijs Alens ar filmu "Pusnakts Parīzē", taču filmas režisors un scenārija autors uz ceremoniju nebija ieradies.

Pagodinošo Sesila de Milla balvu par mūža ieguldījumu kino industrijā "Zelta globusa" ceremonijā saņēma aktieris Morgans Frīmens.

69. gadskārtējās "Zelta globusu" ceremonijas balvu saraksts*:
Labākā drāma - PĒCTEČI (THE DESCENDATS)
Labākā komēdija/mūzikls - MĀKSLINIEKS (THE ARTIST)
Labākais aktrises darbs drāmā - Merila Strīpa, DZELZS LĒDIJA (THE IRON LADY)
Labākā otrā plāna aktrise - Oktāvija Spensere, KALPONE (THE HELP)
Labākais aktiera darbs drāmā - Džordžs Klūnijs, PĒCTEČI (THE DESCENDANTS)
Labākais otrā plāna aktieris - Kristofers Plammers, BEGINNERS
Labākais aktrises darbs komēdijā/mūziklā - Mišela Viljamsa, 7 DIENAS UN NAKTIS AR MERILINU MONRO (MY WEEK WITH MARILYN)
Labākais aktiera darbs komēdijā/mūziklā - Žans Dužardēns, MĀKSLINIEKS (THE ARTIST)
Labākais režisors - Martins Skorsēze, HUGO (HUGO)
Labākais scenārijs - Vudijs Alens, PUSNAKTS PARĪZĒ (MIGNIGHT IN PARIS)
Labākā animācijas filma - TINTIŅA PIEDZĪVOJUMI (THE ADVENTURES OF TINTIN)
Labākā ārzemju filma - A SEPARATION, Irāna
Labākais muzikālais pavadījums - Ludovics Bursē, MĀKSLINIEKS (THE ARTIST)
Labākā dziesma - "Masterpiece", W.E.
* Latviskie filmu nosaukumi ir tām filmām, kurām pieejams izplatītāja dots nosaukums latviski. Pārējām atstāts oriģinālais nosaukums.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Foto: "Zelta Globusu" pasniegšanas ceremonija . Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV