Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Filmai „Mākslinieks" 10 ASV Kinoakadēmijas balvu nominācijas

EasyGet.lv, 24.01.2012. 17:57 | komentāri (1)

Šodien īpašā preses konferencē Losandželosā paziņotas 84. ASV Kinoakadēmijas balvu nominācijas. Nominācijas paziņoja aktrise Dženifera Lorensa kopā ar Akadēmijas prezidentu Tomu Šeraku, informē Inese Saulāja.
Filmai „Mākslinieks" 10 ASV Kinoakadēmijas balvu nominācijas

Ar 11 un 10 nominācijām līderes ir filmas „Hugo" („Hugo") un „Mākslinieks" („The Artist"), turklāt abas lentes sacentīsies arī par gada labākās filmas godalgu.

Šogad par galveno titulu, gada labāko filmu, sacentīsies deviņi darbi – „Mākslinieks" („The Artist"), „Kara zirgs" („War Horse"), „Naudas spēle" („Moneyball"), „Pēcteči" („The Descendants") „Dzīvības koks" („The Tree of Life"), „Pusnakts Parīzē" („Midnight in Paris"), „Kalpone" („The Help"), „Hugo" („Hugo") un „Extremely Loud & Incredibly Close" (latviskais nosaukums nav pieejams). Jau vairākas nozīmīgas godalgas ieguvusī lente „Mākslinieks" nominēta svarīgākajās kategorijās – par labāko filmu, režiju, scenāriju, kā arī virknē citu kategoriju.

Filma „Mākslinieks", kas patlaban skatāma arī Rīgas kinoteātros, tiek uzskatīta par galveno pretendenti labākās filmas godalgai – to apliecina gan iepriekš saņemtās balvas, gan Kinoakadēmijas nominācijas nozīmīgākajās kategorijās, kā arī pirms dažām dienām iegūtā ASV Producentu ģildes balva kā gada labākajai filmai, jo 15 no 22 Producentu ģildes godalgu uzvarētājiem ir saņēmuši Oskara balvu kā gada labākā kinofilma.

Atgādinām, ka 84. Kinoakadēmijas godalgas pasniegs 26. februārī. Oskaru šovu vadīs komiķis Billijs Kristals.

Ar pilnu nomināciju sarakstu aicinām iepazīties ASV Kinoakadēmijas mājas lapā: http://www.oscars.org/awards/academyawards/84/nominees.html

Foto: Kadrs no filmas "Mākslinieks". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV