Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

„Sniegāju gūstekņi" šonedēļ iznāk uz Latvijas ekrāniem

EasyGet.lv, 15.02.2012. 16:23

Ilgi gaidītais izdzīvošanas trilleris ar Laiemu Nīsonu galvenajā lomā nedēļas nogalē piedzīvos Latvijas pirmizrādi.
„Sniegāju gūstekņi" šonedēļ iznāk uz Latvijas ekrāniem

Jau šajā piektdienā, 17. februārī, līdz Latvijas skatītājiem beidzot būs nonākusi režisora Džo Karnahena filma „Sniegāju Gūstekņi".

Džeka Londona garā iecerētais stāsts, kuram sākotnēji netika paredzēti lieli panākumi, jau piedzīvojis īstu uzvaras gājienu otrpus okeānam. Savā ASV pirmizrādes nedēļā "Sniegāju Gūstekņi" nopelnīja 20 miljonus, kļūstot par tā brīža ienesīgāko pasaules pillnmetrāžas filmu. Ar komplimentiem neskopojas arī kritiķi – "Sniegāju Gūstekņi" saņēmuši daudz slavinošu recenziju, tai skaitā no prestižā Chicago Sun Times ar leģendāro Robertu Ībertu priekšgalā. Savukārt interneta filmu datu bāzē (IMDB) vairāk nekā 10 tūkstoši skatītāju no visas pasaules filmai piešķīruši augsto reitingu 7.7.

„Sniegāju gūstekņi" stāsta par kādu naftas ieguvēju grupu, kuru lidmašīna avarē arktiskajos Aļaskas apgabalos. Ceļā atpakaļ pie civilizācijas viņiem nākas cīnīties ne tikai ar nāvīgiem ievainojumiem un skarbiem laika apstākļiem, bet arī mežonīgu vilku baru, kuri pret ienācējiem nepavisam nav noskaņoti miermīlīgi. Sākas nežēlīga cīņa, kurā cilvēki bruņoti tikai ar gribasspēku, izdomu un vēlmi nokļūt atpakaļ mājās.

Tomēr filma nav tikai elpu aizraujošs trilleris, bet piedāvā arī nopietnas un jēgpilnas pārdomas par drosmi, vīrišķību un dabas spēku.

„Sniegāju Gūstekņu" galveno varoni atveido pazīstamais īru aktieris Laiems Nīsons. Savas karjeras laikā iejuties visdažādākajos tēlos („Šindlera saraksts", „Tāda ir mīlestība") un ieguvis ne mazums balvu, pēdējā laikā viņš specializējies uz vīrišķīgu action varoņu atveidošanu, pierādot, ka arī šajā žanrā jūtas kā zivs ūdenī. Vairāki kino speciālisti jau izteikuši varbūtību, ka pēc gada Nīsons par savu darbu "Sniegāju Gūstekņos" varētu cerēt uz "Oskara" balvu kā labākais vīriešu lomas izpildītājs.
"Sniegāju Gūstekņi" – tagad arī uz Latvijas ekrāniem no 17. februāra.

Foto: Kadrs no filmas "Sniegāju gūstekņi". Publicitāteas foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV