Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Lasītāju klubā - Kristīnes Želves stāstu krājums "Meitene, Kas Nogrieza Man Matus"

EasyGet.lv, 01.03.2012. 09:28

Sestdien, 10. martā, plkst. 12:00 Rakstniecības un mūzikas muzejā, Rīgā, Pils laukumā 2, notiks "Lasītāju kluba" tikšanās, kurā ikviens aicināts apspriest Kristīnes Želves stāstu krājumu "Meitene, Kas Nogrieza Man Matus", informē muzeja mājas lapas redaktore Maija Treile.
Lasītāju klubā - Kristīnes Želves stāstu krājums "Meitene, Kas Nogrieza Man Matus"

Kristīne Želve par grāmatu raksta: „Stāstu cikla "Meitene, Kas Nogrieza Man Matus" vienojošais elements ir 90. gadi – radikālu pārmaiņu laiks Latvijā, robežperiods, kuru šobrīd jau klasificējam kā „vēsturisku", pētām tā fenomenu un dēvējam par retro. Mēs bijām pārdzīvojuši sociālismu, bet vēl nepratām sadzīvot ar mežonīgo kapitālismu, mēs dzīvojām nost, dzērāmies nost, mirām nost un gaidījām pasaules galu, kuram bija jāatnāk Millēniumā jeb 2000. gadā... Pasaules gals neatnāca, un tiem, kas bija izdzīvojuši, nācās vien dzīvot tālāk."

Kristīne Želve dzimusi 1970. gadā. Studējusi kino režiju Latvijas Kultūras akadēmijā Anša Epnera kursā, veidojusi dokumentālās filmas un strādājusi Latvijas Televīzijā. "Meitene, Kas Nogrieza Man Matus" ir viņas pirmais stāstu krājums, kurā lasāmie darbi tapuši laika posmā no 2003. līdz 2004. gadam.

Grāmatas "Meitene, Kas Nogrieza Man Matus" izdevējs - apgāds "Mansards".

Katru mēnesi Rakstniecības un mūzikas muzejs izvēlas grāmatu, kas izpelnījusies īpašu lasītāju interesi un tāpēc kļūst par "Lasītāju kluba" diskusijas objektu. Katra mēneša otrajā sestdienā lasītāji tiek aicināti tikties pie kafijas tases, lai nepiespiestā atmosfērā apmainītos ar viedokļiem, kas radušies, lasot grāmatu, lai diskutētu savā starpā, iegūtu jaunus domubiedrus vai oponentus un intelektuāli aktīvi pavadītu sestdienas pusdienlaiku. Uz "Lasītāju klubu" netiek aicināti grāmatu autori, izdevniecību pārstāvji vai tēmas eksperti, lai lasītāji varētu brīvi izteikt viedokli un iespaidus, autoritāšu viedokļa neietekmēti.

Lasītāju klubs notiek sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV