Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"K Suns" demonstrēs latviešu īsfilmu programmu

EasyGet.lv, 01.03.2012. 09:51

No 2. līdz 8. martam kinoteātrī "K Suns" būs iespēja redzēt trīs īsfilmas, viena no tām - "Svešajā Ostā" - piedzīvos pirmizrādi Rīgā, informē "FreshStep Productions" mediju koordinatore Simona Kļaviņa.
"K Suns" demonstrēs latviešu īsfilmu programmu

Seansos iekļautas arī īsfilmas "Parādi man skaņu" (režisore Agnese Laizāne) un dokumentālā filma "Aiz žoga" (režisore Liene Laviņa). Šīs īsfilmas piedalījušās un guvušas atzinību 2011. gadā vairākos nozīmīgos Eiropas kino festivālos.

Svešajā Ostā

Režisors Rihards Olmanis
Lomās: Leons Leščinskis, Marģers Eglinskis

"Svešajā Ostā" ir stāsts par diviem dzīves nomocītiemValmieras bandītiem Mārtiņu un Valteru, kuri dodas misijā uz Liepāju, lai atgūtu bosam nozagto auto. Abi nenojauš, ka Liepājā viņus negaida ar šampanieti un atplestām rokām - vēju pilsētas bandītu bosam nolaupīts dēls un visi pavedieni ved Valmieras virzienā...

"Svešajā Ostā" tīzeris: http://vimeo.com/12427095

Parādi Man Skaņu

Režisore Agnese Laizāne
Lomās: Ilze Pukinska, Tālivaldis Lasmanis, Kristīne Šomase.

Šī psiholoģiskā drāma ir vēstījums par to, cik sarežģīti (un tomēr- cik vienkārši) ir vienam otru sadzirdēt. Tās centrā ir kāda ģimene Latvijas laukos. Dagne ir valdonīga māte, pretstats savam mierīgajam un savaldīgajam vīram Artūram, kurš nodarbojas ar zemkopību. Viņu meita- padsmitniece Kate- aizraujas ar mūziku. Kamēr katrs iegrimis savos darbos un rūpēs, viņi aizvien vairāk norobežojas viens no otra. Līdz pēkšņi Dagne zaudē dzirdi. Pieņemt šo negaidīto pavērsienu un atrast jaunu komunikācijas veidu nav viegli nevienam, bet sevišķi smagi ir Dagnei. Līdz šim viņa ir bijusi stipra un neatkarīga sieviete, taču klusuma gūstā pat visikdienišķākās lietas izrādās sarežģītas vai pat neiespējamas.

Filmas "Parādi man skaņu" treileris:

Dokumentālā filma Aiz Žoga

Režisore Liene Laviņa

Īsfilma par jauniešu dzīvi Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem. Filma stāsta par Guntara Stefana dzīvi iestādē. Viņš ir ļoti talantīgs puisis, kas labi dzied un spēlē ģitāru. Dažādas neveiksmes un kļūdas novedušas viņu līdz šai iestādei. Viņam drīz būs 18 gadi, kas nozīmē viņa nonākšanu "lielajā" cietumā. Dažādu saspīlējumu un iekšējo attiecību pasliktināšanās dēļ Guntars jau pusgadu uzturas izolatorā.

Filmas "Aiz'žoga" treileris:

Informācija par seansiem http://kinogalerija.lv/info.php?id=383

Foto: Kadrs no filmas "Svešajā Ostā". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV