Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Tikšanās ar Otto Ozolu Ventspils bibliotēkā

EasyGet.lv, 20.03.2012. 09:57

Trešdien, 21. martā, plkst.13.00, ciklā "Rakstītājs - Lasītājs" Ventspils Galvenajā bibliotēkā tikšanās ar latviešu pirmā globālā trillera "Latvieši ir visur" autoru Otto Ozolu, informē bibliotēkas direktores vietniece Olita Šteinmane.
Tikšanās ar Otto Ozolu Ventspils bibliotēkā

Literatūras eksperti atzinuši, ka ar Otto Ozola darbu Latvijas literatūrā parādījies kaut kas nebijis, neparasts. Literatūrkritiķis un rakstnieks Guntis Berelis: "Viena lieta gan skaidra - līdz šim pie mums šādā manierē neviens nav mēģinājis rakstīt, bet lasāmgabals patiesi aizraujošs."

Latviešu pašapziņas celšana un kara pieteikums Zviedrijai – tā īsumā varētu raksturot romānu "Latvieši ir visur". Tas ir provocējošā stilā rakstīts politisks piedzīvojumu romāns, kas met izaicinājumu daudziem Latvijas sabiedrībā valdošiem pieņēmumiem gan par vēsturi, gan citām aktuālām tēmām. Grāmatā pirmo reizi vienkopus salikti teju visi neparastākie fakti par latviešu dēkaiņiem XX gadsimtā. Autors pauž citādu skatījumu uz PSRS sabrukumu un neatkarības atjaunošanu. Negaidīti skarbi, bet ar faktiem pamatota Zviedrijas vaina Latvijas ekonomiskajās problēmas.

Lai latviešiem un arī pašiem zviedriem būtu aizraujoši lasīt, stāsts veidots kā politisks trilleris ar krietnu devu melnā humora, kas savienots ar aizraujošu un skaistu mīlas stāstu.

Romāna autoram ir četrdesmit gadu un puse no tiem- divdesmit gadu- padomijas pieredze, otra puse- brīvās pasaules apzināšanās. „Mēģinu salīdzināt šīs divas izpratnes - kā bija toreiz un tagad." Otto Ozols ir pārliecināts, ka ļaudīm visā pasaulē galvenās šķiet četras pamatvērtības: drošība, labklājība, stabilitāte un brīvība. Bet savu romānu autors raksturo piecos vārdos — dēku gabals, daudzslāņains kā āboļu kūka.

Tikšanos ar Otto Ozolu vadīs literatūrzinātniece Andra Koste.

Ciklu "Rakstītājs - Lasītājs" finansiāli atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja pasākumā - bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV