Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Muzejs aicina uz nodarbību par Otrā pasaules kara postījumiem Liepājā

EasyGet.lv, 20.03.2012. 11:33

Atzīmējot Liepājas 387 dzimšanas dienu, Liepājas muzejs piedāvā jaunu muzejpedagoģijas programmu - „Kara rētas Liepājas sejā", kuras laikā skolēniem būs iespēja iepazīties ar Liepājas muzeja krājumā esošajām unikālajām liecībām par to, kā liepājnieki atguvās pēc Otrā pasaules kara, kā sakopa gruvešos pārvērstās pilsētas daļas, informē Liepājas muzeja muzejpedagoģe Maija Meiere.
Muzejs aicina uz nodarbību par Otrā pasaules kara postījumiem Liepājā

Nodarbības laikā skolēni gūs informāciju par to, kāda Liepāja izskatījās pirms pilsētas centru izvagoja nacistiskās Vācijas, bet ostas teritoriju – padomju armijas bumbvedēju mestie lādiņi.

Skolēni paši varēs iejusties Otrā pasaules kara laika liepājnieku lomās un noskaidrot, kādi drošības pasākumi bija jāveic, lai pasargātu sevi uzlidojumu laikā, pēc kādām pazīmēm liepājnieki jau no vakara gulēt devās nepārģērbušies, lai naktī veiklāk nokļūtu līdz bumbu patvertnēm.

Katrs varēs izjust savas sajūtas, atskanot pretgaisa aizsardzības sirēnai gaisa uzlidojuma laikā. Ar foto materiālu un liepājnieku atmiņu stāstu palīdzību, Liepājas muzeja pedagogi ilustrēs, kāda aina pavērās liepājnieku acīm, iznākot no bumbu patvertnēm gan pēc 1941. gada, gan 1945. gada gaisa uzlidojumiem pilsētai.

Nodarbības dalībniekiem būs iespēja apskatīt fotogrāfijas, kurās redzams, kā pilsētai atkopties palīdz, piemēram, Liepājas 1. vidusskolas (šobrīd – Liepājas Valsts 1. ģimnāzijas) un Liepājas Pedagoģijas institūta (šobrīd Liepājas Universitātes) audzēkņi, kā arī rūpnīcas „Sarkanais Metalurgs" (šobrīd – „Liepājas Metalurgs") strādnieki.

Nodarbībai Liepājas muzejā pieteikties, zvanot uz tālruņu numuriem 63420274 vai 29605223. Maksa par nodarbību – 6,24 Ls no grupas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV