Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Liepājas muzejs aicina iesaistīties muzeja priekšmetu saglabāšanā

EasyGet.lv, 28.03.2012. 11:11

Liepājas muzejs aicina piedalīties akcijā „Kļūsti par muzeja priekšmeta krustvecāku!". Akcijas laikā ikviens, kam rūp Latvijas kultūrvēsturiskais mantojums, tā saglabātība un popularizēšana, aicināts kļūt par Liepājas muzeja priekšmetu krustvecākiem, informē muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve.
Liepājas muzejs aicina iesaistīties muzeja priekšmetu saglabāšanā

Piedaloties akcijā „Kļūsti par muzeja priekšmeta krusvecāku!" Jūs varat materiāli un morāli atbalstīt muzeja krājuma kolekcijas saglabāšanu, piesaistot līdzekļus muzeja priekšmeta restaurācijai, konservācijai, eksponēšanai un glabāšanai, popularizēt priekšmetu sabiedrībā.

Liepājas muzejā glabājas vairāk nekā 100 000 muzeja priekšmetu. Vairākiem no tiem ir nepieciešama restaurācija, lai saglabātu nākamajām paaudzēm. Nozīmīgākie no tiem ir Sv. Annas baznīcas vācu un latviešu draudžu biktsoli, kancele un mazā altāra fragmenti, kā arī muzeja interjera objekti – Ernsta Todes veidotā vitrāža un 20. gs. sākuma kamīni, Bonica kafejnīcas skapji, Venēcijas stikla lustra.

Restaurācija nepieciešama arī 17. gs. burinieku modeļiem, Liepājā ražotam velosipēdam „Līva" un vairākiem pilsētas plāniem, kartēm. Priekšmeti ir ļoti dažādi, bet ikviens var atrast muzeja eksponātu, kas viņu uzrunā un kam ir gatavs līdzfinansēt līdzekļus tā restaurācijā, eksponēšanā un popularizēšanā.

Plašāku informāciju var uzzināt, zvanot pa tel. nr. 26476528.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV