Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

RCB Lelde Stumbre lasīs savu lugu

EasyGet.lv, 20.04.2012. 11:48

Pirmdien, 23. aprīlī, Rīgas Centrālās bibliotēkas (RCB) Mākslas un mūzikas nodaļas, Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā, dramaturģe Lelde Stumbre lasīs savu lugu „Viņa ir cerībās", informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Lasījumu ciklā „Dramaturgu pirmdiena", kuru organizē Latvijas Dramaturgu ģilde, RCB apmeklētāji var noklausīties jaunākās lugas, iekams tās tiek izdotas vai iestudētas kādā no teātriem. Pirmdien, 23. aprīlī, pasākuma sākums plkst. 17.30, ieeja - bez maksas.

Lelde Stumbre ir daudzu pazīstamu lugu autore. „Andersons", „Zīmējumi smiltīs", „Tā, lai var redzēt ceļu", „Sarkanmatainais kalps", „Jānis", „Ipolits" ir lugas, kuras aizvadītā gadsimta beigās bija redzējis vai lasījis gandrīz katrs literatūras un teātra pazinējs. L. Stumbre sarakstījusi vairāk nekā 50 lugas, apmēram puse no tām ir viencēlieni. Populārajā „Lata romānu" sērijā pēdējos gados izdoti arī divi L. Stumbres romāni „Mācītājas māja" un „Savienoto trauku līkums".

Atgādinām, ka jaunatvērtajā RCB Mākslas un mūzikas nodaļā bez mākslas un mūzikas literatūras, periodiskajiem izdevumiem, mūzikas ierakstiem un kinofilmām pieejams arī bagātīgs dramaturģijas (lugu) krājums.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV