Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Ķīpsalā notiks Latvijas Mūsdienu deju čempionāts

EasyGet.lv, 26.04.2012. 10:27

6. maijā Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā izstādes-festivāla „Magic Dance Expo 2012" laikā notiks Latvijas Mūsdienu deju čempionāts, kurā sacentīsies labākie show dance, jazz dance un laikmetīgās dejas dejotāji, informē BT 1 mediju koordinatore Inese Libere.
Ķīpsalā notiks Latvijas Mūsdienu deju čempionāts

Sacensības ir atklātas un tajās var piedalīties jebkurš mūsdienu deju dejotājs no Latvijas, kā arī no ārvalstīm. Sacensības notiek pēc starptautiski atzītajiem IDO (International Dance Organization) noteikumiem (www.ido-dance.com).

Latvijas Mūsdienu deju čempionāts notiks jau devīto reizi un pirmoreiz tajā tiks nodalītas show dance un laikmetīgās dejas – būs gan „Latvijas Show Dance čempionāts 2012" un „Latvijas Laikmetīgās dejas čempionāts 2012".

„Šobrīd Latvijā laikmetīgā deja ir attīstījusies tiktāl, ka varam rīkot atsevišķas sacensības. Šobrīd Latvijā šajā dejas žanrā strādā vairāk nekā 20 horeogrāfi un iestudē dejas, kuras azartiski dejo tūkstošiem jauniešu," stāsta čempionāta rīkotājs Edmunds Veizāns, kas ir ilggadējs un pieredzējis dažādu mūsdienu deju projektu producents, mākslinieciskais vadītājs un dažādu koncertu, konkursu un sacensību organizators.

Čempionātā notiks gan bērnu, gan junioru, gan jauniešu sacensības, kuras vērtēs profesionāla žūrija – deju speciālisti no Latvijas un ārzemēm. „Latvijas Laikmetīgās dejas čempionātā 2012" tiks vērtēta dejas izpildījuma tehnika, dejas kompozīcija un imidžs, savukārt „Latvijas Show Dance čempionātā 2012" – arī šoviskums.

Dalībai čempionātā pieteikušies dejotāji no Liepājas, Jelgavas, Rīgas, Daugavpils un citām Latvijas pilsētām, tai skaitā arī iepriekšējo gadu Latvijas čempioni. Par čempionāta tituliem sacentīsies arī dejotāji no Lietuvas un Igaunijas.

Iepriekš Latvijas Mūsdienu deju čempionāts ir noticis vairākās Latvijas pilsētās, sākumā - Slampē, Tukuma rajonā, tāpēc joprojām dejotāju aprindās šo čempionātu dēvē par „Slampi".

Latvijas Mūsdienu deju čempionātu organizē Edmunds Veizāns kopā ar Veizāna deju skolas esošajiem un bijušajiem audzēkņiem no Rīgas, Baldones, Ādažiem un Dobeles.

Dalībai Latvijas Mūsdienu deju čempionātā vēl var pieteikties līdz 27. aprīlim, sūtot pieteikumus uz e-pastu dance@dejas.lv. Latvijas Mūsdienu deju čempionāts Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 6. maijā no plkst. 9.00 līdz 13.00.

Kā zināms, no 4. līdz 6. maijam Ķīpsalā notiks visdažādāko dejas stilu sacensības un konkursi, kuros sacentīsies gan profesionāļi, gan amatieri, gan bērni. Visas izstādes dienas notiks šovi, paraugdemonstrējumi un deju izrādes. Ķīpsalā tiks prezentēts arī viss nepieciešamais dejošanai – visdažādāko deju stilu tērpi un apavi, deju studiju aprīkojums, deju trenažieri un apmācību materiāli. Savukārt deju skolas un studijas prezentēs savas apmācību programmas, bet deju klubi un kolektīvi aicinās savā pulkā jaunus dejotājus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV