Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Latvijas Salsas Maratonā 2012 nodejotas 11 stundas

EasyGet.lv, 08.05.2012. 12:28

4. maijā starptautiskās deju izstādes „Magic Dance Expo" ietvaros Latvijas Latino deju federācija sadarbībā ar deju un kustību studiju „studioX1" organizēja Latvijas Salsas Maratonu 2012. Tā laikā izvērtās aktīva cīņa par pirmo vietu un galveno balvu – iespēju piedalīties Guaguanco Internacional Festival, kurš notiks no 22. līdz 24. jūnijam Barselonā, kā arī Combi pass diviem Latvijas festivāliem – Latvijas Bačatas un Kizombas festivālam (11. – 13. maijā) un Baltijas Latino Kongresam (24. – 26. augustā). Uzvarētāji nodejoja karstasinīgo un straujo Salsu 11 stundas, informē Vita Taube.
Latvijas Salsas Maratonā 2012 nodejotas 11 stundas

Par atkārtotiem Latvijas Salsas Maratona uzvarētājiem kļuva iepriekšējā gada līderi - Jekaterina Lavrentjeva un Mihails Gubenko. Otro vietu un līdz ar to iespēju doties uz Tallinas Salsas festivālu ieguva Anete Turka un Edvarts Kvasnevskis. Viņu sasniegums – 10,5 stundas. Savukārt Suzanna Tihonova un Jānis Rusmanis nodejoja 7,5 stundas un ieguva 3.vietu. Viņiem tika dāvāta ieejas biļete uz Baltijas Latino Kongresu.

Solo kategorijas uzvarētāja Zaiga Zariņa nodejoja 7,5 stundas un saņēma deju kurpju pāri no Noavelle's March Limited Edition kā arī Baltijas Latino Kongresa 2012 Full pass.

Latvijas Salsas Maratons tiek organizets jau trešo gadu. Šī gada galvenā atšķirība bija maratona struktūra – pāriem bija jādejo bez apstājas 1,5 h un tad sekoja 15 minūšu pārtraukums, tā līdz pēdējam izturīgākajam pārim. Taču arī šogad tika vērtēta ne tikai dejotāju fiziskā izturība, bet arī prasme dejot pareizā ritmā un saskaņā ar mūziku. Žūrijā bija tādi deju pasaulē atpazīstami dejotāji un pasniedzēji kā Rolands Šteinbergs, Ieva Kemlere, Kaspars Zlidnis, Viola Abramova, Rihards Mailītis un Juta Vanaga.

Lai padarītu maratonu interesantu ne tikai dalībniekiem, bet arī līdzjutējiem, īsajos starplaikos par dažādiem pārsteigumiem parūpējās „studioX1" šovgrupa, kā arī bija vērojami priekšnesumi hip hop, sporta un latino dejās. Bija iespēja iepazīties arī ar jaunumiem kurpju modes pasaulē – tika demonstrēta ''Shoe Hunt'In Café'' jaunā pavasara/vasaras kurpju kolekcija. Par mūziku visa maratona laikā rūpējās Dj Joker.

Latvijas Salsas Maratonu šogad atbalstīja "YoYo Frozen Yoghurt", Olympic Voodoo Casino, 'Shoe Hunt'In Café'', kā arī māksliniece Alīna Dukāte, kura pasniedza savu gleznu atraktīvākajai dejotājai – Anetei Turkai.

Kā atzīst paši maratona dalībnieki – galvenais ir nevis uzvara, bet prieks par piedalīšanos un labi pavadīto laiku. Salsas maratons ir lieliska iespēja pārbaudīt savus spēkus visdažādāko līmeņu dejotājiem. Tas ir kļuvis jau par tradīciju Latvijas Salsas pasaulē un tiks organizēts arī 2013. gadā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV