Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Liepājnieki un pilsētas viesi aicināti darināt „Līvas ciema Draudzības tīklu"

EasyGet.lv, 27.04.2012. 11:18

Amatniecības un etnomūzikas festivāla „Līvas ciems" organizatori liepājniekus un Liepājas viesus aicina iesaistīties „Līvas ciema Draudzības tīkla" veidošanā, jau šodien darinot draudzības saitītes un rokassprādzes, lai festivāla norises dienās tās visas varētu savīt vienā, lielā un kopīgā draudzības tīklā, informē festivāla organizatori.
Liepājnieki un pilsētas viesi aicināti darināt „Līvas ciema Draudzības tīklu"

26. un 27. maijā Liepājas promenādē Amatniecības un etnomūzikas festivāls „Līvas ciems" jau 10. reizi vienkopus pulcēs gan Līvas tirgus pārdevējus, amatniekus un meistarus, gan dejotājus, dziedātājus un muzikantus, gan, protams, pircējus un tirgus apmeklētājus.

Ikgadējais Līvas tirgus jau kļuvis par amatnieku un tā apmeklētāju gaidītu pasākumu, kura laikā dažādu amatu meistariem ir laba iespēja sevi parādīt, celt godā tautas mākslu un amatniecības vērtības, bet citiem iespēja to visu novērtēt. Kā vairakkārt atzīmējuši Līvas tirgus dalībnieki, tieši liepājnieku spēja aktīvi interesēties un no sirds priecāties par piedāvāto, Līvas tirgu atšķir no daudziem citiem.

Liepājniekiem allaž ir piemitusi vēlme arī pierādīt savu vienotību, apliecinot to ar kādu īpašu notikumu. 2003. gadā Liepājā notika akcija „Atstāj savu dzintaru Liepājas laikā!", kuras rezultātā tapa garākās dzintara krelles pasaulē un Dzintara pulkstenis Promenādē.

Atzīmējot Festivāla jubilejas reizi un sekojot iepriekšējos festivālos īstenotajām aktivitātēm, šajā reizē ikviens tiek aicināts iesaistīties „Līvas ciema Draudzības tīkla" veidošanā.

Liepājas tautas lietišķās mākslas studiju „Liepava" un „Zītars" meistaru vadībā tiks austs daudzkrāsains „Līvas ciema draudzības tīkls" no liepājnieku un Liepājas viesu darinātām draudzības saitēm.

To, ka Līvas tirgus spēj saliedēt, apliecina arī Liepājas muzeja direktores Daces Kārklas sacītais: "Šeit, manuprāt, labi jūtams draudzīgums. Tirgū satiekas kā paziņas, tā pavisam sveši cilvēki, bet pāri visam valda liels draudzīgums."

Vieni tās sauc par draudzības rokassprādzēm, citiem tās ir draudzības saites vai vienkārši ap roku apsienami striķīši, tomēr, lai kā nosauktu, tās vienmēr simbolizē un apliecina vienu un to pašu – īpašu piederību, uzticību, ciešu draudzību un mīlestību.

Aicinām ikvienu piedalīties šī „Draudzības tīkla" veidošanā jau šodien. Savu draudzības aproci veidojot mājās vai skolā, un izgatavotu, bet nesasietu, aiznest uz Lietišķās mākslas centru „Dārza iela" (Dārza ielā 4/8) ik darba dienu no pulksten 11.00 līdz 15.00, vai uz Liepājas latviešu biedrības namu, kur tās līdz festivālam tiks glabātas lielajā, Lieldienās veidotajā, grozā.

Lietišķās studijas meistares aicina, Draudzības saites veidojot, būt radošiem, iepinot tajā kociņus vai gliemežvākus, kas izskaloti no jūras. Savukārt, ja ir vēlme tajā iestrādāt arī dzintaru, Lietišķās mākslas studijas „Zītars" dalībnieces to palīdzēs apstrādāt gan „Dārza ielā", gan festivāla „Līvas ciems" laikā.

Pilsētas vispārizglītojošo skolu mājturības skolotājus, pirmsskolas izglītības iestāžu, rokdarbu pulciņu vadītājus un arī vecākus aicinām iesaistīties šī „Draudzības tīkla" veidošanā, palīdzot bērniem un skolēniem saitītes veidot mājturības stundās un mājās.

Tomēr, ja iepriekš nebūsiet pagatavojuši savu rokassprādzi - arī „Līvas ciema" norises laikā būs iespēja to nodot meistariem, vai viņu vadībā izgatavot uz vietas.

Līvas tirgus ir saistošs visdažādākā vecuma ļaudīm un ir apliecinājums cilvēku radošumam, prasmēm un darba priekam. Ja katrs, kurš nāks uz „Līvas tirgu", atnesīs kaut vienu draudzības saitīti, sasienot to ar kādu citu, tā apliecinot savu mīlestību un piederību Liepājai, tiks radīts „Draudzības tīkls" kā nezūdošas enerģijas kopums.

2003. gadā tapušās unikālās dzintara krelles ar milzīgu lepnumu tika nestas un skatītāju apbrīnotas Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dalībnieku gājiena Liepājas kolektīvu priekšgalā.

Ja liepājnieki šogad būs atsaucīgi un kopīgiem spēkiem izveidos šo unikālo kopdarbu, iespējams, arī šī darba tālākais ceļš vedīs uz Vispārējiem latviešu dziesmu svētkiem 2013. gadā. Tas būtu kā simbols ciešai, uzticamai un patiesai draudzībai, kas saista Liepājas un Liepājas novada iedzīvotājus, un zināmā mērā ikviens, kurš būs savijis savu Draudzības saiti ar kādu citu kopīgajā tīklā, būtu svētku dalībnieks.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV