Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

„Tumšais bruņinieks atgriežas" uzstāda jaunu kases ieņēmumu rekordu ASV

EasyGet.lv, 24.07.2012. 12:27

20. jūlijā uz ASV ekrāniem un citviet pasaulē iznāca viena no vasaras visvairāk gaidītajām filmām – „Tumšais bruņinieks atgriežas".
„Tumšais bruņinieks atgriežas" uzstāda jaunu kases ieņēmumu rekordu ASV

Pirmajās trīs dienās ASV un Kanādā (jeb t.s. „domestic market") filma ir iekasējusi 160.88 miljonus ASV dolāru. Tas ir visu laiku veiksmīgākais filmas starts 2D formātā, proti, filma netiek izrādīta 3D formātā, jo 3D nozīmē augstāku biļešu cenu. Vienlaikus tas ir arī trešais visu laiku labākais trīs dienu rezultāts ASV, atpaliekot vien no „Atriebējiem" un „Harija Potera" noslēdzošās filmas rezultātiem. Abas šīs filmas tika demonstrētas 3D formātā. „Tumšais bruņinieks atgriežas" ir pārspējis arī filmas „Tumšais bruņinieks" 2008.gada rezultātus (158.4 miljoni). Savukārt kopējā pasaules kase, saskaitot ASV un citu valstu rezultātus, kur filma jau iznākusi, pirmajās trīs dienās sastāda 249 miljonus dolāru.

Režisora Kristofera Nolana Betmena triloģijas noslēdzošās daļas „Tumšais bruņinieks atgriežas" („The Dark Knight Rises") darbība risinās astoņus gadus pēc filmas „Tumšais bruņinieks" notikumiem, kad Gotemas aizstāvis Betmens uzveica psihiski nelīdzsvaroto ļaundari Džokeru. Tagad pilsētā valda relatīvs miers, tomēr, kad ar neticamu spēku un inteliģenci apveltīts terorists Beins un viņa noziedznieku armija negaidīti uzbrūk pilsētai, Tumšajam bruņiniekam Betmenam nākas atgriezties, lai cīnītos par Gotemas pastāvēšanu.

Latvijā filmas regulārie seansi tiek demonstrēti no 27. jūlija, taču nepacietīgākajiem ir iespēja „Tumšā bruņinieka agriešanos" noskatīties jau no 23. jūlija, kad Rīgas kinoteātros tiek piedāvāti 2 vakara seansi katru dienu.

Foto: Kadrs no filmas „Tumšais bruņinieks atgriežas". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV