Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Klasisks dzejas vakars šogad pārceļas uz Ikšķili

EasyGet.lv, 13.09.2012. 11:36

Jauninājumu šogad festivālā „Dzejas dienas 2012" piedzīvos tradicionālais pasākums Klasisks dzejas vakars. Lasījumi, kuri šogad veltīti Latvijas likteņupei Daugavai, notiks uz dambja Ikšķilē, informē Dzejas dienu preses koordinatore Laura Leimane.

Klasisks dzejas vakars, kam šoreiz dots nosaukums „Ziedi Daugavai", sāksies 14.septembrī plkst. 19.00. Šogad Klasisks dzejas vakars no Rīgas pārceļas uz Ikšķili - plostu Daugavā starp krogu „Meidrops" un laivu piestātni.

Kādi ir mūsdienu dzejas valodas ziedi? Pagāniski, kristīgi, racionāli vai varbūt gaišredzīgi? „Ziedi Daugavai" ir vienpadsmit autoru īpaši sacerētu dzejoļu ziedojumi – vēstījumi laikam, laikabiedriem un Daugavas ūdenim – visdrošākajam un uzticamākajam informācijas glabātājam.

Pasākumā piedalīsies Jānis Rokpelnis, Maira Asare, Guntars Godiņš, Inga Gaile, Anna Auziņa, Arvis Viguls, Liāna Langa, Artis Ostups, Jānis Vādons, Toms Treibergs un Kārlis Vērdiņš. Dziedās Niks Matvejevs. Ar savu klātbūtni un lasījumiem pasākumu bagātinās ārvalstu viesi – japāņu dzejniece Joko Danno un amerikānis Džeimss Hopkinss. Idejas autore – Liāna Langa. Atbalsta Ikšķiles novada dome un festivāls „Dzejas dienas".

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV