Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Kinoteātrī K Suns notiks Norvēģijas filmu dienas

EasyGet.lv, 17.09.2012. 14:03

No 25. septembra līdz 5. oktobrim kinoteātris K Suns aicina uz Norvēģijas filmu dienām. Bezmaksas ielūgumi kinoteātra kasē izņemami no 18. septembra.
Kinoteātrī K Suns notiks Norvēģijas filmu dienas

Galvu mednieki / Headhunters/ Hodejegerne (2011), režisors Morten Tyldum
Rodžers ir pievilcīgs nelietis un Norvēģijas prominentākais "galvu mednieks". Izšķērdīgais dzīvesveids sniedzas krietni pāri viņa līdzekļiem, tāpēc, lai varētu apmaksāt savas luksus izpriecas, Rodžers zog mākslas darbus. Kad viņa apburošā sieva, kurai pieder mākslas galerija, iepazīstina viņu ar ārkārtīgi vērtīgu gleznu, Rodžers nolemj likt uz spēles visu un iegūt to savās rokās. Ķeroties pie lietas, viņam nākas atklāt to, kas Rodžeram liek bēguļot visu atlikušo mūžu.

Basteijas karalis/ King of Devil's Island/ Kongen av Bastøy (2010), režisors Marius Holst
1915. gads, Norvēģijas ziema. Puišu internātā Basteijas salā ir ieradies jauns iemītnieks Erlings (17), kurš mudina puišus rīkot nežēlīgu sacelšanos pret brutālo režīmu. Cik tālu viņš ies, lai iegūtu brīvību? Stāsts ir balstīts uz patiesiem notikumiem.

Max Manus (2008), režisors Espen Sandberg, Joachim Rønning
Filma ir patiess dzīvesstāsts par Maksi Mānusu (1914-1996), kurš dienēja Anglijā Norvēģijas Neatkarīgo spēku vienībā Nr.1, plašāk pazīstamā ar nosaukumu "Kompani Linge", kas 2. Pasaules karā bija pretošanās kustības dalībniece. Stāsts par vienu no izcilākajiem sabotieriem un viņa cīņu ar iekšējiem dēmoniem.

Oslo, 31.augusts/ Oslo, 31.august (2011), režisors Joachim Trier
Viena diena Andersa dzīvē – viņš ir jauns narkomāns, kurš izmanto iespēju uz dienu pamest atkarību ārstēšanas iestādi, lai dotos uz darba interviju un pie reizes pilsētā satiktu savus vecos draugus. "Oslo, 31.augusts" ir mūsdienīgās Oslo atainojums, kam iedvesma smelta franču romānā "Le feu follet". Vizuāla un emocionāla drāma par vīrieti, kurš atgriežas savā eksistenciālajā nulles punktā.

Puisis, kurš mīlēja Ingvi/ The Man who Loved Yngve/ Mannen som elsket Yngve (2008), režisors Stian Kristiansen
Ir 1989. gada novembris. Berlīnes mūris ir kritis. Jarle Kleps, kurš mācās Kongsgoras vidusskolā Stavangerē, vēl neapzinās, ka pavisam drīz arī viņa dzīve mainīsies. Šobrīd viņam pieder viss: pasaulē labākā draudzene un foršākais draugs. Viņiem ir lielas ambīcijas mūzikā, un jau pēc dažām nedēļām viņi Stavangerē debitēs lieliskajā pankgrupā Mattias Rust Band. Taču Jarle nonāks arī situācijā, kurā uzzinās, kā ir dzīvot, kad esi palicis viens pats.

Apelsīnu meitene/ The Orange Girl/ Appelsinpiken (2009), režisore Eva Dahr
Filmas centrā ir divu paaudžu vīriešu atšķirīgās pieredzes romantiskajos līkločos. Sešpadsmitajā dzimšanas dienā Georgs saņem kaudzīti neatvērtu vēstuļu, kuras pirms miršanas dēlam adresējis tēvs. Mazpamazām Georgs iegrimst vēstulēs aprakstītajos, spriedzes pilnajos notikumos, kuru gaitā jaunais Jans Olavs un noslēpumainā "apelsīnu meitene" viens otru pazaudē un atkal atrod visneparastākajos apstākļos un vietās. To, kas ir šī meitene, viņš uzzina tikai stāsta beigās...

Troļļu mednieks/ Troll Hunter/ Trolljegeren (2010), režisors André Øvredal
Mediju studentu grupa pēta noslēpumainos lāču nogalināšanas gadījumus, bet atklāj, ka aiz tiem slēpjas vēl kas daudz bīstamāks. Jaunieši seko nezināmajam medniekam, uzzinot, ka patiesībā viņš ir troļļu mednieks.

Upperdog (2009), režisore Sara Johnsen
Stāsts par multikulturālisma daudzajām sejām mūsdienu sabiedrībā. Poļu viesstrādniece Oslo, adopcijas rezultātā Norvēģijā šķirti auguši māsa un brālis no Korejas, jauns puisis, kuru vajā Afganistānas kara trauma, aukstasinīga žurnāliste un citi tiek ierauti attiecību un notikumu virpulī, kura negaidītie, taču likumsakarīgie pagriezieni izārda ilgi noklusēto, apspiesto un apslēpto.

Programma
O. 25.09. 18:30 Galvu mednieki/ Hodejegerne
20:30 Upperdog
T. 26.09. 16:00 Basteijas karalis/ Kongen av Bastøy
Pk. 28.09. 16:00 Apelsīnu meitene/ Appelsinpiken
Se. 29.09. 18:30 Troļļu mednieks/ Trolljegeren
20:30 Max Manus
Sv. 30.09. 18:30 Puisis, kurš mīlēja Ingvi/ Mannen som elsket Yngve
Pr. 1.10. 18:30 Apelsīnu meitene/ Appelsinpiken (rež. Evas Dāras ievads)
20:30 Oslo, 31. augusts
O. 2.10. 18:30 Upperdog
20:30 Troļļu mednieks/ Trolljegeren
T. 3.10. 16:00 Max Manus
C. 4.10. 18:30 Oslo, 31. augusts
20:30 Puisis, kurš mīlēja Ingvi/ Mannen som elsket Yngve
Pk. 5.10. 18:30 Galvu mednieki/ Hodejegerne
20:30 Basteijas karalis/ Kongen av Bastøy

Ieeja – bez maksas, saņemot ieejas kartes K Suns kasē no 18. septembra.

Filmas tiks demonstrētas norvēģu valodā ar subtitriem angļu valodā un sinhrono tulkojumu latviešu valodā austiņās

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV