Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Dāņu valodas darbnīcas izskaņā - Suzannas Bīras filma "Labākā pasaulē"

EasyGet.lv, 02.10.2012. 11:29

4. oktobrī no plkst. 14:00 Dānijas Kultūras institūtā būs gaidīts ikviens interesents, lai kopīgi pavadītu pēcpusdienu Dāņu valodas darbnīcā, bet plkst. 16:00 K.Sunī tiks demonstrēta Suzannas Bīras filma "Labākā pasaulē".

Tā kā Eiropas Valodu dienas tēma šogad ir Hostin the World, kopā ar Latvijas Kultūras akadēmijas studentiem šogad tiks veidotas vairākas mazas darbnīcas, kur interesenti varēs iepazīties ar dāņu kultūru un vidi:

- Ieskats Dānijas ģeogrāfijā - Dānijas kartes puzles likšana. Iespējama sacensība starp divām komandām/personām vienlaicīgi;
- Ieskats Dānijas kultūrā/vēsturē/sabiedrībā - izklaidējoša/izglītojoša jautājumu spēle (quiz);
- Atpazīsti un nosauc! Spēles princips - salies kopā kādu lietu ar tās nosaukumu dāniski;
- Vārdu skaidrojošā spēle – Alias.

"Visas aktivitātes veidotas tā, lai dāņu valodas darbnīcā būtu iespēja piedalīties dažāda līmeņa dāņu valodas pratējiem.

Gaidām ciemos aptuveni 10-20 skolēnus no Ziemeļvalstu ģimnāzijas, un laipni aicināti visi pārējie interesenti, kam Dānija un tās kultūra ir sirdī!

Tāpat arī iepazīsimies ar dāņu mūziku un nogaršosim dāņu tradicionālās kūkas, ko būs sarūpējuši studenti" - atklāj Dānijas Kultūras institūta pārstāvji.

Pēc darbnīcas kinoteātrī K.Suns demonstrēsim dāņu režisores Suzannas Bīras oskaroto filmu "Labākā pasaulē". Ieeja uz seansu - bez maksas.

Par filmu:

Reiz krustojušies, divu dāņu ģimeņu dzīves ceļi savijas īpatnējās attiecībās. Diemžēl viss nerit tik gludi kā gribētos, jo tepat līdzās uzglūn vientulība, nodevība un nelaime... Darbs Sarkanā Krusta misijā ir iemācījis Antonu nekad neatbildēt ar varmācību pret varmācību. Arī atgriezies mājās Dānijā, viņš savā dzīvē turas pie idejas nepretoties ļaunumam un neatbild uz pāridarījumiem un apvainojumiem: „Tu iesit viņam, viņš iesit tev, tu atkal viņam iesit — lūk, tā arī sākas kari. " Taču to par pazemojošu uzskata viņa dēls, kurš kopā ar draugu nolemj panākt taisnību un atriebties... Mīlestība un naids, piedošana un atriebība, uzticība un nodevība, izmisums un triumfs — tas viss samezglojas neatšķetināmā pretrunu kamolā... Kā to atrisināt? Un vai tas vispār iespējams?

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV