Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

„Dokumentālists" iekļauts prestižā Leipcigas dokumentālo filmu festivāla programmā

EasyGet.lv, 07.10.2012. 12:35

31. oktobrī pasaules pirmizrādi piedzīvos šobrīd populārākā Latvijas dokumentālā filma – režisoru Ivara Zviedra un Ineses Kļavas „Dokumentālists", kas iekļauts festivāla DOK Leipzig starptautiskā konkursa skatē, informē Kristīne Matīsa.
„Dokumentālists" iekļauts prestižā Leipcigas dokumentālo filmu festivāla programmā

5. oktobrī preses konferencē Leipcigā viens no Eiropā nopietnākajiem dokumentālā kino festivāliem atklāja konkursa programmai atlasītās filmas, kas līdz tam tika turētas stingrā noslēpumā. Šai programmai tika pieteiktas 2200 filmas no 77 valstīm un „Dokumentālista" iekļūšana starptautiskajā konkursā ir vērā ņemams panākums. Pilnīga informācija par Leipcigas festivāla konkursos un skatēs iekļautajām filmām būs pieejama festivāla mājaslapā www.dok-leipzig.de no pirmdienas, 8. oktobra. Filmas „Dokumentālists" starptautiskās pirmizrādes seanss plānots 31. oktobrī, otrs seanss festivāla ietvaros – 2. novembrī, uz Leipcigu prezentēt filmu dodas režisori Ivars Zviedris un Inese Kļava kopā ar producenti Aiju Bērziņu.

Latvijā pašlaik filma „Dokumentālists", kas pavasarī tika atzīta par labāko pilnmetrāžas dokumentālo filmu Nacionālajā filmu festivālā Lielais Kristaps, skatāma regulāros seansos vairākās Latvijas pilsētās un arī ceļojošā Latvijas Filmu maratona programmas ietvaros. Rīgā filma jau ir pulcējusi aptuveni 8000 skatītāju un joprojām skatāma kinoteātrī Splendid Palace, ārpus galvaspilsētas veiksmīgākā izrādīšanas vieta pagaidām bijusi Liepāja, kur „Dokumentālistu" jau pirmās nedēļas laikā noskatījās gandrīz tūkstotis interesentu. Kopumā pašlaik „Dokumentālista" skatītāju skaits sasniedzis jau 11 000, tas ir Latvijas dokumentālās filmas apmeklējuma rekords vismaz pēdējo piecu gadu laikā, un arī reta Latvijas spēlfilma izpelnās šādu skatītāju interesi.

Filmā ir tikai viena darbības vieta un tikai divas darbojošās personas – Viņš un Viņa. Viņš ir pats filmas režisors un operators Ivars Zviedris, Viņa – dziedniece Inta, par kuru Ivars gribētu uzņemt filmu, taču Inta par šo ideju nav sajūsmā. Rezultāts – saspringta attiecību veidošanās visas filmas garumā, emociju uzplūdi un atplūdi, strīdi un salabšana gluži kā ikviena pāra attiecībās. Un fināls ir negaidīts, lai gan likumsakarīgs.

Filmas veidošanā sadarbojušās divas filmu studijas – VFS Films un Anša Epnera studija AVE, finansiāli atbalstījuši Nacionālais Kino centrs, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Rīgas Dome. Filmu veidojuši režisori Ivars Zviedris un Inese Kļava, dramaturģe Inga Ābele, producente Aija Bērziņa.

www.dokumentalists.com

Foto: Dokumentālās filmas „Dokumentālists" komanda. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV