Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Stepa grupa „Soul Tap" aicina uz koncertu „Omas briljanta istabā"

EasyGet.lv, 05.11.2012. 09:26

Ceturtdien, 8. novembrī, plkst. 20.00 klubā „Omas briljanta istaba" džeza un beatbox ritmos uzstāsies stepa dejas grupa „Soul Tap", informē Guna Kaše.

Trio „Soul Tap" kopā ar saksofonu kvarteta "n[ex]t move" vadītāju Ingu Meijeri (saksofons, flauta), Marko Ojalu (ģitāra, akordeons, balss) un Bruno Priekuli (kontrabass) piedāvās Latvijā unikālu koncertprogrammu, kurā stepa dejas ritmi savijas ar džeza stilistikā veidotiem populāru skaņdarbu aranžējumiem.

Tā būs melodiju un ritmu saspēle, dejotājām mūzikas pavadībā izpildot gan stepa horeogrāfijas, gan solo improvizācijas. Koncertā varēs redzēt arī dejas bez instrumentālā pavadījuma, kas jo īpaši labi ļaus novērtēt stepa muzikālo dabu un to, ka šī deja ir brīnišķīgs ritma radīšanas veids.

Savukārt kopā ar beatbox meistaru Gunāru Romanovu jeb GunchuBeatbox stepa dejotājas veidos mūsdienīgu beatbox un kāju ritmu saspēli.

Grupa „Soul Tap", kuras sastāvā ir trīs stepa dejotājas - Annija Ķesele, Gunta Tomsone un Guna Kaše - darbojas četrus gadus. Šajā laikā meitenes radījušas virkni horeogrāfiju un izveidojušas sadarbības projektus ar mūziķiem, meklējot jaunas stepa dejas šķautnes un izteiksmes veidus. Sadejojušās ar multi instrumentālistu Iļju Šneiveisu, dziesminieci Elizabeti Balčus, zviedru folkmūzikas grupu „Nordic", pūšamo instrumentu kvintetu "The Sparkling 5", Nacionālo bruņoto spēku bigbendu, grupu „The Quinters" u.c., kā arī piedalījušās stepa festivālu džemos ārzemēs un London Tap Jam (www.londontapjam.org).

Ieeja koncertā – bez maksas.

www.soultap.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV