Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

K Sunī demonstrēs BAFTA īsfilmu programmu

EasyGet.lv, 07.11.2012. 10:58

15. novembrī plkst. 19.00 un 21. novembrī plkst. 17.00 kinoteātrī K Suns Britu padome piedāvā noskatīties British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) 2012. gada īsfilmu nominantu programmu.

Lielbritānijas kinematogrāfs ir plaši pazīstams ar pasaules klases īsfilmu veidošanas tradīcijām. Britu padome ir uzsākusi sadarbību ar Britu filmu un televīzijas mākslas akadēmiju (BAFTA) un iesaistījusies labāko, BAFTAS balvai nominēto īsfilmu izrādīšanā visapkārt pasaulei. Īsfilmas apliecina britu kultūrā nozīmīgo dažādības tēmu, kā arī ļauj vērot talantīgāko kinorežisoru pieteikumus.

Pitch Black Heist
Režisros: John Maclean, producents: Gerardine O'Flynn; 12'
Divi profesionāli kramplauži piedalās visnotaļ elementārā ofisa seifa aplaupīšanā, kad gaismas jūtīga signalizācija liek abiem vīriešiem savu nelietīgo darbu pabeigt piķa melnā tumsā.

Chalk
Režisore: Martina Amati, producents: Gavin Emerson/James Bolton; 18'
Divas vingrotājas tiek izvēlētas Nacionālajai treniņu nometnei, atklājot pilnīgi citu pasauli un paraugoties citām acīm uz savu ķermeni, puišiem un draudzību.

Mwansa The Great
Režisors/producents: Rungano Nyoni, Gabriel Gauchet; 23'
Astoņus gadus vecs puisēns, kas sapņo kļūt par varoni, dodas piedzīvojumā, lai pierādītu savus spēkus un sastopas ar negaidītiem šķēršļiem.

Only Sound Remains
Režisors: Arash Ashtiani, producents: Anshu Poddar; 15'
Personiska rakstura drāma, kuras darbība noris pēcvēlēšanu vardarbīgo protestu laikā Irānā.

Two and Two
Režisors/producents: Babak Anvari; 8'
Stingra režīma skolas audzēkņiem paziņo, ka viss, kas iepriekš ticis mācīts, vairs nav patiesība. Tomēr, kad skeptiskie skolēni paceļ savas balsis, tiem nākas izvērtēt, cik tālu ir vērts iet, lai aizstāvētu savu viedokli.

Pirms seansa 15. novembrī gaidāma kino eksperta Viktora Freiberga ievadlekcija. 

Vairāk par BAFTA: http://www.bafta.org/

Vairāk par Britu padomes darbību kino nozarē: http://film.britishcouncil.org/

Biļetes cena: Ls 1.20, studentiem ieeja - bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV