Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Filma „Septiņi psihopāti" – vairāk nekā stāsts par bruņotiem trakajiem

EasyGet.lv, 16.11.2012. 09:52

23. novembrī Latvijas kinoteātros pirmo reizi tiks rādīta melnā humora piesātinātā spraiga sižeta komēdija „Septiņi psihopāti" („Seven Psychopaths"). Režisors Martins Makdona (Martin McDonagh), kas veidojis arī filmu par divu algotu slepkavu brīvdienām „Reiz Brigē", šoreiz izvēlējies stāstu par scenāristu, kas nonācis stagnācijā un radošu ideju trūkumā, un viņa labākajiem draugiem, kuru rūpals ir suņu nolaupīšana.
Filma „Septiņi psihopāti" – vairāk nekā stāsts par bruņotiem trakajiem

Kādā intervijā režisors uzsver, ka „Septiņi psihopāti" tiešām nav kārtējā filma par bruņotiem trakajiem. „Šī filma nav parasts virspusējs sacerējums par psihopātiem, kas vicina ieročus. Jautrajai filmai tāpat ir arī dziļāka jēga – piemēram, „Septiņi psihopāti" stāsta par cilvēku vēlmi rakstīt stāstus un bažas par to iznākumu."

Galvenā varoņa – iedvesmu zaudējušā un alkohola problēmu pārņemtā scenārista Marti – lomā iejuties „Aleksandra Lielā" zvaigzne Kolins Farels. Viņa labākos draugus Hansu un Bili tēlo Sems Rokvels, skatītājiem labāk zināms no filmas „Zaļā jūdze", un Kristofers Volkens, kas spēlējis filmā „Noķer mani, ja vari". Šis aktieru trio parāda režisora Makdona ģeniālo spēju radīt precīzus un asprātīgus dialogus.

Filmā pēc režisora lēmuma Hansu, reliģiozo psihopātu ar kriminālo pagātni, būtu bijis jāspēlē slavenajam Holivudas veterānam Mikam Rurkijam. Šīs lomas dēļ Rurkijs pat atteicās no dalības filmā „Neiznīcināmie 2", taču pēc strīda ar Makdonu aizgāja no filmēšanas laukuma. Viņa vietā režisors uzaicināja Kristoferu Volkenu.

Filmā netrūkst arī četrkājaino aktieru – epizodiski filmā parādās vairāku šķirņu suņi. Galvenā loma tikusi šicū šķirnes kucītei, kas atveido gangstera iemīļoto sunīti Boni – tieši no šī suņa nolaupīšanas brīža sākas neprātīgais stāsts. Suns īpaši šai filmai paņemts no patversmes un šobrīd dzīvo pie sava dresētāja.

„Septiņi psihopāti" ir melnā humora spraiga sižeta filma, kur stāstīts par scenāristu Marti (atveido Kolins Farels), kas nonācis stagnācijā un radošu ideju trūkumā, un viņa draugiem Bili un Hansu (atveido Sems Rokvels un Kristofers Volkens), kuri pelna naudu, nolaupot suņus un pieprasot par tiem izpirkuma maksu. Stāsts sākas, kad tiek nolaupīts gangstera mīļotais suns Boni. Tad Marti visu uzmanību nākas veltīt, nevis radošo ideju problēmām, bet dzīvības glābšanai. Filmas gaitā Marti radītie scenāriju sižeti savijas ar reāliem dzīves notikumiem.

Foto: Filmas „Septiņi psihopāti" publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV