Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Kolins Farels: filma „Septiņi psihopāti" – saturs trakāks par nosaukumu

EasyGet.lv, 22.11.2012. 12:31

23. novembrī Latvijas kinoteātros notiks filmas „Septiņi psihopāti" ("Seven Psychopaths") pirmizrāde. Režisora Martina Makdonas (Martin McDonagh) melnā humora piesātinātās komēdijas galvenais tēls ir scenārists Marti, kurš gremdējas alkoholā un izmisīgi meklē iedvesmu. Scenāristu atveido Kolins Farels (Colin Farrell), kas skatītājiem labāk pazīstams no filmām „Aleksandrs Lielais", „Atcerēties visu" un „Miami Vice".
Kolins Farels: filma „Septiņi psihopāti" – saturs trakāks par nosaukumu

Kādā no intervijām Farels atzīst, ka filmas nosaukums neatklāj pilnībā tajā parādīto vājprātu: „Pazīstot Martinu, pēc filmas virsraksta nojautu, ka tā būs traka filma. Iedziļinājies scenārijā, sapratu - rezultāts būs vēl trakāks, nekā biju iedomājies. Filmas sižets ir aizraujoši būvēts. Tā ir patiesi unikāla filma - nekas līdzīgs kinoteātros vēl nav rādīts."

Farels ar režisoru Makdonu sadarbojas jau otro reizi. Pirmais viņu kopdarbs – filma „Reiz Brigē" par divu algotu slepkavu brīvdienām. Par slepkavas atveidošanu šajā filmā Farels ieguva atzinību „Britu neatkarīgā kino balvas" pasniegšanā un labākā aktiera nomināciju „Īru kino un televīzijas balvas" pasākumā.

Vērtēdams darbu ar Makdonu, Farels uzsver šī režisora un scenārista talantu: „Nezinu nevienu citu kino vai teātra cilvēku, kam izdotos radīt tik lieliskus tēlus un situācijas, kurās iekļūst varoņi. Martina veidotie dialogi ir daudzveidīgi: skaisti, aizkustinoši, nevainīgi, naivi un smieklīgi. Man paveicies, ka jau otru reizi varu strādāt ar šo talantīgo cilvēku un viņa aktieru komandu."

Makdona vienlaicīgi rakstīja gan filmas „Septiņi psihopāti", gan filmas „Reiz Brigē" scenāriju. Režisors nolēma vispirms uzņemt filmu „Reiz Brigē", vēlēdamies apliecināt savas režisora prasmes, un rūpīgi sagatavoties sarežģītākajai spraiga sižeta filmai „Septiņi psihopāti".

„Septiņi psihopāti" ir melnā humora spraiga sižeta filma, kur stāstīts par scenāristu Marti (atveido Kolins Farels), kas nonācis stagnācijā un radošu ideju trūkumā, un viņa draugiem Bili un Hansu (atveido Sems Rokvels un Kristofers Volkens), kuri pelna naudu, sagūstot suņus un pieprasot par tiem izpirkuma maksu. Stāsts sākas tad, kad tiek nolaupīts gangstera mīļotais suns Boni. Tad Marti visu uzmanību velta nevis radošās krīzes problēmām, bet dzīvības glābšanai – Marti radītie scenāriju sižeti sāk savīties ar reāliem dzīves notikumiem.

Foto: Kadrs no filmas „Septiņi psihopāti". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV