Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Tarkovskim veltītajā kinolektorijā filma "Solaris"

EasyGet.lv, 26.11.2012. 12:33

27. novembrī plkst. 19:00 kino "Splendid Palace" Rīgas Kino muzeja rīkotā kinolektorija "Tas, ko tu nedrīksti nezināt IX" ietvaros tiks demonstrēta Andreja Tarkovska leģendārā starpgalaktiku fantāzija "Solaris" (1972), informē Rīgas Kino muzeja projektu kuratore Līva Pētersone.
Tarkovskim veltītajā kinolektorijā filma "Solaris"

Psihologs Kriss Kelvins tiek nosūtīts misijā uz kosmosa staciju pie planētas Solaris, lai izmeklētu tur notiekošās neizskaidrojamās parādības. Sastopoties ar stacijas zinātniekiem un Solaris dzīvo organismu - ar intelektu apveltīto okeānu, viņa skepsei lemts drīz izplēnēt, tā vietā sastopot izmisīgi apspiestus atmiņu tēlus.

Pēc kulta autora Staņislava Lema zinātniskās fantastikas romāna motīviem tapusī filma pārkāpj attiecīgā žanra kanonu robežas. Tarkovskim starpgalaktiku darbība ir karkass meditācijai par saprotamā robežām, zemapziņas dēmoniem, pagātnes uztveri, cilvēcisko attiecību un noturīgu jūtu neiespējamību.

Pirms filmas lekciju lasīs kino un teātra kritiķis Normunds Naumanis.

Lekcija latviešu valodā ar tulkojumu austiņās krieviski, filma krievu valodā ar subtitriem angļu valodā un tulkojumu austiņās latviski.

Ieeja - 2.50 LVL, studentiem - ieeja brīva (vietu skaits ierobežots).

Sīkākai informācijai par notikumu norisi sekot: www.kinomuzejs.lv un www.splendidpalace.lv

Organizē: LKA Rīgas Kino muzejs un Dānijas Kultūras institūts Rīgā. Sadarbībā ar: Krievijas vēstniecība Latvijā, Dānijas vēstniecība, Latvijas Kultūras akadēmija, kim?, Rīgas Nami, kino "Splendid Palace", biedrība Ekrāns. Informatīvi atbalsta: Diena, Dienas Mediji, SWH, Pastaiga, Studija, Arterritory, Veto, Naba, Easyget, RigaThisWeek, Telegraf.

Foto: Kadrs no filmas "Solaris". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV