Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Liepājas teātra piedāvājums februārī un martā

EasyGet.lv, 17.01.2013. 09:28

Sākusies biļešu tirdzniecība uz Liepājas teātra iestudējumiem februārī un martā.
Liepājas teātra piedāvājums februārī un martā

8. februārī gaidāma pirmizrāde itāļu dramaturga Eduardo de Filipo traģikomēdijai "Filumena Marturano" (Tā precas itālieši) Paolo Landi (IT) režijā. Tā kā lugas darbība notiek Neapolē, skatītājus gaida īstas itāļu kaislības. 

Lomās: Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis, Anda Albuže, Everita Pjata, Anete Berķe, Gatis Maliks, Sandis Pēcis, Kaspars Kārkliņš, Marģers Eglinskis, Inese Jurjāne, Viktors Ellers un Rolands Beķeris.

12. februārī skatītājiem tiek piedāvāts stāsts par patiesu mīlestību un īstu draudzību – "Trīs draugi". Izrādes centrā ir trīs jauni puiši, kas pārdzīvojuši karu – Roberts, Gotfrīds un Oto, kas dienas vada, pelnot sev iztiku, strādādami auto darbnīcā, bet vakaros dodas uz kafejnīcu „Internacionāle", kur, dzerot rumu, cenšas aizmirst pārdzīvotās kara šausmas. Kad Roberta dzīvē ienāk Patrīcija, puišu draudzība neizjūk – tā kļūst tikai stiprāka. Patrīcija izmaina ne tikai Roberta, bet arī pārējo puišu dzīves.

Galvenajās lomās: Sandis Pēcis, Edgars Ozoliņš, Kaspars Kārkliņš un Anete Berķe.

16. februārī iespējams noskatīties provokatīvā krievu režisora Konstantīna Bogomolova izrādi "Stavangera" (Pulp people), kas pēc tam tiks spēlēta arī prestižajā Krievijas festivālā "Zelta Maska". Iestudējums stāsta par jaunu sievieti Kristīni, kas dodas uz Stavangeru, lai atrastu tur laimi ar interneta vidē iepazītu vīrieti Odu, taču tā ir tikai stāsta virsējā kārta. Aktieri visu izrādes laiku pavada uz skatuves, viņu dzīvei tiek sekots arī ar videokameras palīdzību, nepārtraukti attēlojot katru viņu soli.

Vēl februārī iespējams noskatīties izrādes "Sods un noziegums", "Ragana", "Malēnieši" u.c.

7. martā skatītāji aicināti izdzīvot mīlas trīsstūri dzīves komēdijā "Laimesciema podniekdarbnīca" un noskaidrot, kuram no podniekiem – pieredzējušajam Miķelim (Egons Dombrovskis) vai jaunajam Jasim (Kaspars Kārkliņš) – saimniece Epa (Inese Kučinska) gan atdos savu sirdi, gan uzticēs podniekdarbnīcas meistara godu.

8. martā teātris ir padomājis par visām sievietēm un kā sveicienu svētkos piedāvā izrādi "Viss par vīriešiem" – aktieri Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis un Kaspars Gods atklās vīriešu pasaules noslēpumus, katrs iejūtoties vairākās lomās, izdzīvojot dažādas situācijas un attiecības – tēvs/dēls, draugi u.tml.

21. marta vakaru iespējams pavadīt liriskās noskaņās, izbaudot likteņspēli par Aleksandra Čaka daiļradi un dzīves līkločiem „Spēlē, spēlmani!" Imanta Kalniņa mūzikas pavadījumā. Galvenajās lomās Kaspars Kārkliņš, Sandis Pēcis, Viktors Ellers Pēteris Lapiņš.

30. martā pēc ilgāka pārtraukuma pie mazajiem skatītājiem atgriezīsies uzrādes "Kā brālītis trusītis uzvarēja lauvu" varoņi, lai izstāstītu stāstu par drošsirdīgo Brālīti Trusīti, kurš, pārvarot savas bailes, ar atjautību un viltību uzveic zvēru karali Lauvu, pierādot lielākiem un mazākiem meža zvēriem, ka panākumu atslēga slēpjas ticībā sev. Trusīša un Lauvas lomās – Marģers Eglinskis un Armands Kaušelis.

Vēl martā iespējams noskatīties izrādes "Sods un noziegums", "Pelnrušķīte", "Pidžama sešiem" un citas.

Foto: Skats no izrādes „Spēlē, spēlmani!". Foto (c) Ziedonis Safronovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV