Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Liepājas teātris izrādi „Stavangera. Pulp People" rādīs Rīgā

EasyGet.lv, 19.02.2013. 10:30

22. un 23. februārī M. Čehova Rīgas Krievu teātrī rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespējams noskatīties Liepājas teātra izrādi „Stavangera. Pulp People", kuru iestudējis viens no spilgtākajiem savas paaudzes krievu režisoriem Konstantīns Bogomolovs, pārstrādājot krievu dramaturģes Marinas Krapivinas lugu, informē Liepājas teātra pārstāve Zanda Borga.
Liepājas teātris izrādi „Stavangera. Pulp People" rādīs Rīgā

Ar šo izrādi teātris uzaicināts piedalīties Krievijas prestižajā festivālā „Zelta Maska" Maskavā, uz kurieni dosies jau marta sākumā. Izrāde nominēta arī laikraksta Dienas gada balvai kultūrā – „„Stavangera" ir kā aukstuma pote – stindzinoša un nežēlīga, sirreāla un tieša vienlaikus. Krievijā populārais režisors Konstantīns Bogomolovs Liepājas teātrī ļāvies tam, kam reti ļaujas Maskavā, – teātra eksperimentam ar skatītājiem un aktieriem, pēdējiem pierādot, ka tie spēj strādāt Eiropas augstākajā līmenī. Skatītāji caur provokācijām (tabu pārkāpumi un necenzēta leksika ir mazākās no tām) uzzina, cik šausminošas var kļūt visikdienišķākās lietas un cik atsvešināti var uz tām raudzīties," teikts par iestudējumu, izvirzot nominācijas.

Izrādes centru veido Kristīne (Laura Jeruma) un Ods (Sandis Pēcis vai Rolands Beķeris) – abi iepazinušies virtuālajā vidē un nolēmuši satikties. Kristīne atstāj savu vīru un slimo vīra tēvu, un dodas uz Stavangeru pie Oda, vīram pasakot, ka brauc uz turieni strādāt. Tomēr arī pārējiem varoņiem ir savi stāsti, ar kuriem dalīties, un tie ir tikpat nozīmīgi kā Kristīnei un Odam. Saplūstot kopā visiem stāstiem, atklājas skaudrs mūsdienu sabiedrības portretējums un vērtību devalvācija.

Vēl iestudējumā piedalās aktieri Kaspars Kārkliņš, Agnese Jēkabsone, Gatis Maliks, Signe Ruicēna, Everita Pjata, Viktors Ellers un Anda Albuže.

Biļetes uz viesizrādēm Rīgā vēl iespējams iegādāties gan teātrī, gan „Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā. Biļešu cena no Ls 8 līdz Ls 15.

Līdz 16 gadu vecumam – neiesakām!

Foto: Liepājas teātra izrāde „Stavangera. Pulp People". Foto (c) Z.Safronovs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV