Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

"Kg kultūras 2012" pasniegs jaunā studijā

EasyGet.lv, 25.02.2013. 13:55

Līdz ar balvas „Kilograms kultūras 2012" pasākumu, Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums „100 gramu kultūras" savā septītajā darbības gadā pirmoreiz iepriecinās skatītājus ar pilnīgi jaunu studiju. Studijas dizainu izstrādājusi scenogrāfe Liene Pavlovska.
"Kg kultūras 2012" pasniegs jaunā studijā

Mākslinieces Kristīnes Jurjānes un tēlnieka Ivara Miķelsona veidoto „Kilograma kultūras" statuešu pasniegšanu, kas vienlaikus būs raidījuma jaunās estētiskās identitātes atklāšana, LTV1 rādīs svētdien, 3. martā, pulksten 21:40.

Raidījuma „100 gramu kultūras" balva „Kilograms kultūras" šogad tiks pasniegta otro gadu. Balva „Kilograms kultūras" tika dibināta 2011. gada sākumā. Balvas kandidātu izvirzīšanas un vērtēšanas sistēmu veido gan raidījuma „100 g kultūras" komanda, gan LTV žurnālisti, kas LTV raidījumos atspoguļo Latvijas notikumus kultūrā. Katru ceturksni tiek izvirzīti balvas pretendenti nominācijās, kuru skaits ir atkarīgs no kultūras notikumiem: maksimālais skaits – astoņas nominācijas, un katrā no tām tiek izvirzīti ne vairāk kā trīs notikumi.

Ceturtā ceturkšņa balsojumam noslēdzoties, portālā LTV.LV seko „Kilograms kultūras" finālbalsojums jeb gada balsojums, kurā pretendenti uz balvu ir visi ceturkšņu uzvarētāji. Balsotāji izvēlas uzvarētājus septiņās kategorijās: kino, teātris, literatūra un grāmatniecība, mūzika, gada notikums, gada pārsteigums un vizuālā māksla.

Raidījuma veidotāji šogad paturējuši sev iespēju izvēlēt vienu notikumu kultūrā, kurš ir pelnījis speciālu uzmanību. Ar pietiekami lielu vienprātību par tādu tika atzīta Ivara Zviedra un Ineses Kļavas filma „Dokumentālists", kura stāsta par Ķemeru purva ielokā mītošo Intu. Balvas „Kilograms kultūras 2012" pasniegšanas vakara raidījumā 3. martā vērēs redzēt, kā Arno Jundze kopā ar režisoru Ivaru Zviedri viesojas pie filmas galvenās varones Intas, lai viņu apsveiktu kā līdzdalībnieci šajā projektā, kurš Nacionālajā filmu konkursā „Lielais Kristaps" ieguva gan Labākās dokumentālās filmas, gan Skatītāju balvu. Uzreiz gan jābrīdina, ka apsveikšana īsti neizdevās, kā iecerēts. Taču tālākas nianses lai paliek intrigas ēnā.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV