Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Valmieras teātris ar izrādi „Jūlijas jaunkundze” viesosies Rīgā

EasyGet.lv, 04.03.2013. 12:28

Valmieras teātris ar režisora Vladislava Nastavševa iestudēto izrādi „Jūlijas jaunkundze” aprīlī viesosies Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā „Zirgu pasts”, informē teātra pārstāve Zane Peļņika.
Valmieras teātris ar izrādi „Jūlijas jaunkundze” viesosies Rīgā

Galerijas:

Zviedru rakstnieks Augusts Strindbergs ir viens no 19. un 20. gadsimta mijas nozīmīgākajiem rakstniekiem, kas sarakstījis 60 lugas, būtiski ietekmēdams modernā teātra izteiksmes veidu. „Jūlijas jaunkundze” (1888) radīta kā naturālisma virziena darbs un izraisīja skandālu laikabiedriem - tajā risinātās aristokrātes Jūlijas jaunkundzes un kalpa Žana attiecības šķita pārāk atklātas un fizioloģiskas. Lugas darbība notiek Jāņu naktī, kad piepildītas un nepiepildītas kaislības samezglo trīs cilvēku – Jūlijas, Žana un viņa līgavas Kristīnes likteņus. Varoņus vieno un šķir gan kaislība, gan sociālais stāvoklis, dzimumu nevienlīdzība un aizspriedumi. Līdz pat 1906. gadam „Jūlijas jaunkundzi” Zviedrijā bija aizliegts izrādīt.

Lomās: Inese Pudža, Mārtiņš Meiers un Anta Aizupe.

Augusta Strindberga lugas iestudējums „Jūlijas jaunkundze”, ko iestudējis režisors Vladislavs Nastavševs, bijis nominēts 2011./2012. gada sezonas „Spēlmaņu nakts” balvai 3 kategorijās: „Gada dramatiskā teātra izrāde”, „Gada režisors” un „Gada jaunā skatuves māksliniece”. Aktrise Inese Pudža par Jūlijas jaunkundzes lomu ieguva „Spēlmaņu nakts” balvu kā „Gada jaunā skatuves māksliniece” un Valmieras teātra 2011./2012.gada teātra sezonas balvu kā labākā aktrise, savukārt Mārtiņš Meiers – labākā aktiera balvu.

Režisoram Vladislavam Nastavševam „Jūlijas jaunkundze” ir pirmais iestudējums Valmierā. Režisors šobrīd strādā pie otrā iestudējuma Valmieras teātrī - V. Šekspīra „Makbeta”, kas pirmizrādi piedzīvos 25. aprīlī.

Izrāde „Jūlijas jaunkundze” Latvijas Kultūras akadēmijas teātra mājā „Zirgu pasts” (Dzirnavu iela 46, Rīga) būs skatāma 24. un 25. aprīlī plkst. 19.00 un 26. aprīlī plkst. 14.00.

Biļetes var iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Foto: Skats no izrādes „Jūlijas jaunkundze”. Foto (c) Matīss Markovskis

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV