Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Šonedēļ pirmizrādi piedzīvo komēdija "Sēņotāji"

EasyGet.lv, 04.03.2013. 16:59 | komentāri (1)

No 8. marta Latvijas kinoteātros būs skatāma režisora Ivara Tontegodes komēdija "Sēņotāji". Filma stāsta par sieviešu lomu vīrieša dzīvē. Galvenais varonis atrodas triju prasīgu sieviešu ielenkumā un nespēj viņām pretoties līdz brīdim, kad nolemj meklēt dzīves jēgu un izeju no it kā bezcerīgās situācijas.
Šonedēļ pirmizrādi piedzīvo komēdija "Sēņotāji"

Filmas galvenais varonis Pēteris ir pavisam parasts vīrietis – viņš dzīvo kopā ar valdonīgu māti un strādā lielā starptautiskā uzņēmumā, kur kolēģiem patīk par viņu pasmieties. Taču tas ir nieks, salīdzinot ar turpmākajiem notikumiem: seksuāli agresīvā priekšniece nolemj Pēteri ņemt līdzi uz Āfriku, un vienlaikus viņu sāk aplidot glītā kolēģe Milda. Apmulsis un noguris no sieviešu uzmanības galvenais varonis kopā ar darbabiedriem dodas uz mežu lasīt psihodēliskās sēnes. Sākas ceļojums, kas pilnībā maina Pētera dzīvi.

Galvenās lomas atveido Sandra Zvīgule (priekšniece), Anete Saulīte (Pētera mīlošā kolēģe), Dace Eversa (māte), Andrejs Možeiko (Pēteris), galvenā varoņa kolēģus spēlē jaunie, daudzsološie aktieri Kristians Kareļins un Mareks Balmanis.

„Sēņotāji" pirmsākumi meklējami Ivara Tontegodes diplomdarba filmā „Apsēstība", kas 2009. gadā saņēma Lielo Kristapu kā labākā īsfilma. Lai arī filma sākotnēji tika iesniegta studentu darbu kategorijā, žūrija nolēma to ierindot profesionālajā grupā. Pēc balvas saņemšanas tika nolemts īsfilmu pārvērst pilnmetrāžas filmā, un laikposmā no 2009. līdz 2012. gadam notika dažādu epizožu piefilmēšana. Rezultātā diezgan būtiski mainījies sākotnējais scenārijs un tapis aizraujošs stāsts par sieviešu un vīriešu attiecībām ar nelielu melnā humora piedevu.

Foto: Kadrs no filmas "Sēņotāji". Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV