Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Frankofonā kino festivāls kinoteātrī K-Suns

EasyGet.lv, 08.03.2013. 12:54

Frankofonā kino festivāls norisināsies no 15. līdz 21. martam kinotētrī K-Suns.
Frankofonā kino festivāls kinoteātrī K-Suns

Jau otro gadu frankofonā kino festivāls piedāvā plašu kino programmu: mākslas filma „Koļa”, dokumentālā filma „Marseļa - grieķu profils”, dokumentālā mākslas filma „Aktrišu balle”, animācijas filma „Tintiņa piedzīvojumi. Vienradža noslēpums”, emocijas un „Lazāra kungs”, jaunības eksperimenti un „Man patīk lūkoties uz meitenēm”, ardievas un „Kill me please” u.c. filmas.

Programma:

  • Piektdien, 15. martā – 17:30 (+16) - Klavierskolotāja, rež. Mihaels Haneke (2001) - Austrija

Ērika Kohuta ir atzīta Vīnes konservatorijas klavierspēles profesore. Dzīvodama kopā ar savu varaskāro māti, četrdesmit gadus vecā mūziķe ļaujas izdzīvot savu seksualitāti, novērojot citus. Līdz kādu dienu savā profesorē iemīlās divdesmit gadus vecais students Valters. Šis simpātijas izvēršas par sarežģītām, nevaldāmām un teju perversām attiecībām starp skolotāju un skolnieku.

  • Plkst. 20:00 - Man patīk lūkoties uz meitenēm, rež. Frederiks Lufs (2011) - Francija

1981. gada 10.maija priekšvakars, Primo un Gabrielas, 18 gadus vecu jauniešu, satikšanās. Viņa – Parīzes buržuā ģimenes atvase, viņš – sīku provinces komersantu dēls. Gabrielas un viņas draudzeņu šarma apmāts, Primo ķeras pie meliem. Viņš izdomā sev jaunu ģimeni, nepārtraukti fantazē, viņa tukšās kabatas piepilda drosme un iztēle.

  • Sestdien, 16. martā – plkst. 18:00 - Marseļa - grieķu profils, rež. Marks Gastins (dokumentālā filma, 2004) – Grieķija

Filmā franču izcelsmes grieķu režisors Marks Gastins pievērsies Marseļā dzīvojošo grieķu izcelsmes francūžu dubultai identitātei. Viņi ir 19. gs. un 20. gs. sākuma iebraucēju pēcteči, un ir sadalīti starp divām kultūrām, divām identitātēm, ar piederības sajūtu Francijai un Grieķijai.

  • Plkst. 20:00 - Aktrišu balle, rež. Maivens (2009) – Francija

Režisore vēlas veidot dokumentālo filmu par aktrisēm. Par dažādām aktrisēm: slavenām, nepazīstamām, aizmirstām, par intelektuālēm, komiķēm … Filmas autore filmē absolūti visu – ar vai bez varoņu piekrišanas. Kādā brīdi režisore pati iesaistās spēlē un ļauj trauslajām, bet aprēķina sievietēm ņemt virsroku.

  • Svētdien, 17. martā plkst. 17:00 - Nomadu ziema, rež. Manuels fon Štīrlers (dokumentālā filma, 2012) - Šveice

Karola un Paskāls ved tūkstoš aitu ganāmpulku uz vasaras ganībām, viņus pavada trīs ēzeļi un četri suņi. Tas ir aukstuma un sniega izaicinājums trīs mēnešu garumā. „Nomadu ziema” ir piedzīvojumu filma, kas ataino mūsdienu pasauli, aicina atgriezties pie mūsu saknēm un aizdomāties par šodienas sabiedrību.

  • Plkst. 19:00 - Asinsradniecība, rež. Fabiāna Abramoviča (dokumentālā filma, 2008) - Šveice

Filma aicina dzīvot līdzi četrām ģimenēm, kas mīt mājā ar savdabīgu arhitektūru un nosaukumu – Les Schtroumpfs. Trīs gadus režisore ar pietāti filmēja ikdienas mirkļus, atklājot ar kameras starpniecību emocijām bagātās un sarežģītās attiecības, kas valda starp ģimenes locekļiem.

  • Pirmdien, 18. martā plkst. 19:00 - Lazāra kungs, rež. Filips Falardo (2011) – Kanāda

Alžīrijas imigrants Baširs Lazārs tiek pieņemts darbā kādā Monreālas skolā, lai aizstātu skolotāju, kura pēkšņi izdarījusi pašnāvību. Jau no pirmās stundas skolotāju un skolēnus šķir kultūras atšķirības, tomēr Baširs pamazām iepazīst skolēnus un pieķeras tiem, palīdz skolniekiem tikt galā ar sērām. Taču skolā neviens nenojauš par skolotāja sāpīgo pagātni un iespēju tikt izraidītam no valsts.

  • Otrdien, 19. martā plkst. 18:00 - Tintiņa piedzīvojumi. Vienradža noslēpums, rež. Stīvens Spīlbergs (animācijas filma, 2011) - Beļģija

Jaunais reportieris Tintiņš iegādājas kuģa „Vienradzis” maketu, bet pirkums viņu negaidīti aizved neticamos piedzīvojumos, lai atklātu senā kuģa noslēpumu. Kopā ar savu uzticamo draugu, sunīti Mīļuku, Tintiņam nākas šķērsot teju visu pasauli, turklāt būt gudrākam un veiklākam par sāncenšiem.

  • Trešdien, 20. martā plkst. 16:30 - Koļa, rež. Jans Svjerāks (1996) – Čehijas Republika

Františeks Louka, bijušais Prāgas Filharmonijas orķestra čellists, komunistiskā režīma laikā zaudējis vietu orķestrī, tagad, lai sev nodrošinātu iztikas līdzekļus, ir spiests spēlēt krematorijās. Neapmierinošās finansiālās situācijas dēļ viņš par naudu apprec jaunu krievu sievieti, kurai ir vajadzīgs dzīves vietas pieraksts Čehoslovākijā. Taču neilgi pēc laulībām viņa emigrē uz Rietumvāciju, pametot savu dēlu Koļu. Neskatoties uz ierobežotajām komunikācijas iespējām, kas saistītas ar valodas barjeru, Koļa ar Františeku kļūst arvien tuvāki un pakāpeniski sāk arvien labāk saprasties.

  • Ceturtdien, 21. martā plkst. 18:30 - Lazāra kungs, rež. Filips Falardo (2011) – Kanāda

Alžīrijas imigrants Baširs Lazārs tiek pieņemts darbā kādā Monreālas skolā, lai aizstātu skolotāju, kura pēkšņi izdarījusi pašnāvību. Jau no pirmās stundas skolotāju un skolēnus šķir kultūras atšķirības, tomēr Baširs pamazām iepazīst skolēnus un pieķeras tiem, palīdz skolniekiem tikt galā ar sērām. Taču skolā neviens nenojauš par skolotāja sāpīgo pagātni un iespēju tikt izraidītam no valsts.

  • Plkst. 20:00  - Kill me please, rež. Oliass Barko (2010) - Beļģija

Filmā traģikomiskā veidā skarts delikāts temats – eitanāzija. Klusā ciematā darbojas klīnika, kur ārsts Krīgers iejūtīgi izvērtē, kāpēc pacienti vēlas veikt eitanāziju. Pirms došanās mūžībā katram ir tiesības apmierināt pēdējo vēlēšanos – vai tās būtu īpašas vakariņas, izsmalcināts vīns vai meitene pēc izsaukuma… Tomēr klīnikas savdabība rada neapmierinātību ciemata iedzīvotājos.

Ieeja bez maksas. Ielūgumus var saņemt kinoteātrī K-Suns. Filmas tiks rādītas orģinālvalodā ar tulkojumu latviski.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV