Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

„Pelēkā akmens stāsti” Rīgas Porcelāna muzejā

Easyget.lv, 28.03.2013. 15:16

4. aprīlī plkst. 17.00 Rīgas Porcelāna muzejā mākslinieks Andris Vēzis atklās personālizstādi „Pelēkā akmens stāsti”.
„Pelēkā akmens stāsti” Rīgas Porcelāna muzejā

Andris Vēzis ir viens no vadošajiem un atpazīstamākajiem māksliniekiem kas strādā ar porcelānu. Viņš regulāri piedalās izstādēs Latvijā un Eiropā, starptautiskos keramikas simpozijos, mākslinieka darbi atrodas Latvijas un ārvalstu muzeju kolekcijās.

Personālizstādei Rīgas Porcelāna muzejā ir tapuši jauni darbi. Andra Vēža mākslas darbus raksturo tehniska virtuozitāte un ekspresivitāte, ko var atļauties pateicoties tam, ka viņš lieliski pārzina šo trauslo, bet izturīgo materiālu - porcelānu. Mākslinieks neapstājas pie sasniegtā, labprāt iepazīst jaunas tehnoloģijas un eksperimentē ar krāsām, glazūrām un arvien papildina savu radošo sniegumu ar jauniem profesionalitātes demonstrējumiem.

Ar izstādes „Pelēkā akmens stāsti” darbiem mākslinieks galvenokārt risina tehnoloģiskus uzdevumus, pēta krāsu un faktūras mijiedarbību, lai izceltu to izteiksmību. Caur pelēko mākslinieks atver sarkanās, zilās, dzeltenās un citu krāsu pasaules, kas veido saspēli ar glazētas un matētas virsmas faktūras kontrastiem.

Izstāde „Pelēkā akmens stāsti” ar Andra Vēža jaunākajiem mākslas darbiem, kas vēl nekur nav tikuši izstādīti, skatāma līdz 24. aprīlim Rīgas Porcelāna muzejā, Vecrīgā, Konventa sētā, Kalēju ielā 9/11. Izstāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Muzeja darba laiks: O.-Sv.11.00-18.00, P.-brīvdiena. Ieejas biļetes: pieaugušajiem - 1 Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 0,50 Ls.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV