Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Atklās Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu

Easyget.lv, 03.04.2013. 10:57

Ceturtdien, 4. aprīlī, nodibinājums Rīga 2014 publiskos Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu, ko veido vairāk nekā 200 īpaši gatavoti 2014. gada notikumi.
Atklās Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu

“Piedāvājam Rīga 2014 programmu iepazīšanai jau tagad, lai ikviens var to izpētīt un veidot savu Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu kalendāru. Programma ir gatava, bet pilnībā pabeigtu to redzēsim tikai nākamgad. Vēl mums visiem ir gana daudz laika to kopīgi pilnveidot un bagātināt. Ikviens ir aicināts atrast sev interesantos pasākumus un līdzdarboties to izzināšanā un veidošanā,” mudina nodibinājuma Rīga 2014 vadītāja Diāna Čivle.

2014. gada programmas notikumi papildinās jau tradicionāli esošo Rīgas kultūras pasākumu klāstu ar jaunām norisēm visdažādākajos mākslas un kultūras žanros. Daudzi no 2014. gada notikumiem notiks neierastās vietās, tostarp ne tikai Rīgas centrā, bet visās pilsētas apkaimēs, būs daudz bezmaksas pasākumu un ikviens būs aicināts līdzdarboties un kļūt par dalībnieku kādā sev interesantā pasākumā. Programma tapusi, sadarbojoties teju simts valsts, pilsētas un nevalstiskajām organizācijām un veidojot kultūras gada notikumus augstā starptautiskā līmenī ar Eiropas un pasaules elpu.

Līdz ar programmas atvēršanu tā būs pieejama elektroniskā un drukātā veidā. Avīzes formātā programmu varēs saņemt gan Rīgas pasta nodaļās, gan bibliotēkās visā Latvijā, kā arī Rīgas domes klientu apkalpošanas centros un Rīga 2014 partnera Lattelecom centros.

Savukārt jaunajā Rīga 2014 kultūras portālā būs ne vien pieejama programma, bet arī katram iespēja veidot savu pasākumu izlasi, padziļināti iepazīt pasākumu saturu, māksliniekus, kultūras notikumu aprakstus Eiropas un pasaules kultūras kontekstā.

Rīga 2014 programma veidota, lai šis gads būtu nozīmīgs un īpašs ne tikai Rīgai, bet visai Latvijai. Īpaša programma tiks veidota Rīga 2014 partnerpilsētā Siguldā, ir uzsākta cieša sadarbība ar citām Latvijas pilsētām un pašvaldībām.
Somijas zinātnieki izpētījuši, ka kultūras galvaspilsētas tituls ir spēcīgs zīmols, kas paver iespēju gan Latvijas kultūras pasākumiem, gan māksliniekiem kļūt plašāk zināmiem kā Eiropā, tā pasaulē un darbojas efektīvāk par dārgām reklāmas kampaņām.

Eiropas kultūras galvaspilsētas tiek izvēlētas kopš 1985.gada, un šī Eiropas Komisijas iniciatīva kļuvusi par spēcīgu attīstības impulsu izraudzītajām pilsētām. Līdztekus Rīgai 2014. gadā Eiropas kultūras galvaspilsēta būs arī Zviedrijas pilsēta Ūmeo.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV