Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Animācijas filma „Eži un lielpilsēta” piedalās festivālos un saņem balvu

Easyget.lv, 04.04.2013. 13:37

Ēvalda Lāča animācijas filma "Eži un lielpilsēta" pēc panākumiem Berlīnes kinofestivālā turpina iepriecināt pieaugušos un bērnus gan Latvijā, gan ārpus tās. Nupat filma ieguvusi COLOUR BOX balvu Flatpack filmu festivālā Birmingemā (Anglija) un tiks izrādīta bērnu filmu festivālos Kanādā, Itālijā, Norvēģijā un citur, informē Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.
Animācijas filma „Eži un lielpilsēta” piedalās festivālos un saņem balvu

„Filmu labprāt izrādām visur, kur vien par to interesējas, un interese tiešām ir liela. Tomēr saņemt balvu vienmēr ir notikums – un šoreiz arī pārsteigums. Es to uztveru kā pateicību par darbu – visai „Animācijas Brigādes” studijai,” priecīgi stāsta filmas režisors Ēvalds Lācis.

Tuvākajā laikā „Eži un lielpilsēta” tiks izrādīta visā Latvijā bērnu filmu programmas „Eži, rūķi, lupatiņi” ietvaros. Patlaban filma skatāma Daugavpilī un Rīgā, nākamā pietura – Sigulda.

Animācijas filma "Eži un lielpilsēta" ir stāsts par zvēru spēju izdzīvot lielpilsētā. Kad zvēri atmostas no ziemas miega un atklāj, ka viņu apdzīvotā meža vietā uzcelta lielpilsēta, ikviens saprot, ka jāmeklē jaunas izdzīvošanas iespējas. Ežiem ir padomā kāds plāns, kā atgūt mežu.

Filma "Eži un lielpilsēta" tapusi studijā Animācijas Brigāde, kurā operators, scenārija autors un režisors Ēvalds Lācis strādā jau kopš 1998. gada. Ēvalda Lāča režijā tapušas filmas "Jaunā suga" (2008) un "Ledus pavēlnieks" (2009), abas filmas saņēmušas starptautisku atzinību.

Foto: Kadrs no animācijas filmas „Eži un lielpilsēta”. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV