Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

ADwards 2013 tiks apbalvoti gada izcilāko reklāmas un dizaina darbu autori

Easyget.lv, 11.04.2013. 14:59

Piektdien, 12. aprīlī, norisināsies astotais radošās izcilības festivāls ADwards.

Visas dienas garumā no plkst. 9:00 līdz plkst. 17:30 konferenču centrā Citadele notiks radošās lekcijas, kuras vadīs 10 atzīti ārvalstu un pašmāju reklāmas, dizaina, mediju un saistīto industriju profesionāļi. Savukārt vakarā plkst. 20:00 koncertzālē Palladium festivāla uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā tiks paziņoti gada izcilāko sasniegumu autori reklāmas un dizaina jomā.

Šogad festivāla ADwards starptautiskās žūrijas vērtējumam deviņās kategorijās iesniegti kopumā 300 darbi reklāmas, dizaina un mediju jomās. Vissīvākā konkurence šogad – festivāla kategorijās Print Art un Dizains.

Festivāla radošo dienu ar lekciju “Five things that define me and the way I work” jeb “Piecas lietas, kas definē mani un manu darbu” atklās Bjanka Venda (Biaca Wendt) The London Fashion Week Daily, Viewpoint magazine un Rubbish magazine grafiskā dizainere un galvenā māksliniece. Šī lekcija notiek ar Britu padomes (British Council Latvia) un tās īstenotās Jauno radošo uzņēmēju programmas (Young Creative Entrepreneur Programme) atbalstu.

Ar kopīgu lekciju “A 25 Million dollar idea” jeb “25 miljonus dolāru vērta ideja” uzstāsies divi starptautiski atzīti reklāmas grandi – žūrijas priekšsēdētājs, aģentūras Loducca (Brazīlija) radošais direktors Serdžio Munjaini (Sergio Mugnaini) un Goodby Silverstein & Partners (ASV) radošais direktors Joakims Borgstroms (Joakim Borgström). Viņi dalīsies ar savu pieredzi un revolucionāru skatījumu uz reklāmas industriju un tās virzītājspēkiem. Lekcija veidota sadarbībā ar Latvian Art Directors Club.

Lekciju par aktuālākajām tendencēm radošajā jomā vadīs komunikācijas aģentūras LAMTAR (Francija) vadītājs Filips Botī (Philippe Boutié). Viņš lekcijā “Jews and Christians, Don't Wait For the New Messiah!” jeb “Ebreji un kristieši, negaidiet jauno mesiju!” iepazīstinās ar savu radošuma teoriju. Savukārt aģentūras Banda (Ukraina) radošais direktors Pāvels Klubņikins (Pasha Klubnikin, īstajā vārdā Pavlo Vrzheshch) lekcijā Having fun is a part of the work jeb Gūt prieku ir daļa no darba atspēkos priekšstatu, ka izklaide un bizness nav savienojamas lietas.

Ar aizraujošām lekcijām festivāla radošās dienas ietvaros uzstāsies arī Latvijas reklāmas, mediju un dizaina profesionāļi. Reklāmas aģentūras DDB Latvia radošā direktore Una Rozenbauma savā lekcijā “Advertising according to schizophrenic anteater” stāstīs par klišejām. Dizaina studijas Associates, Partners et Sons vadītājs un Latvijas Mākslas Akadēmijas vieslektors Edgars Zvirgzdiņš lekcijā “Aiz komata” dalīsies ar daudzveidīgo pieredzi, ko guvis kopš savas dizaina studijas dibināšanas. Foto studijas Sunsstudio vadītājs Māris Ločmelis uzstāsies ar lekciju “Final Image” par reklāmas fotogrāfiju, bet reklāmas aģentūras Alpha Baltic radošais direktors Gatis Rozenfelds lekcijā “Boundary-breakers” jeb “Robežpārkāpēji” stāstīs par uzdrīkstēšanos lauzt tradīcijas un pārkāpt ierastās robežas.

ADwards 2013 uzvarētāju apbalvošanas ceremonijai sekos oficiālā Kill Your Monsters pēcballīte bārā Miit.

Pieteikties dalībai ADwards 2013 iespējams šodien līdz plkst. 18.00. Sīkāka informācija par ADwards 2013 pasākumu programmu mājas lapā – www.adwards.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV