Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Muzeju naktī Latvijā viesosies arī Igaunijas muzeji

Easyget.lv, 13.05.2013. 11:06

Šajā nedēļas nogalē, kad tradicionāli visā Latvijā ar daudzveidīgām aktivitātēm notiks ikgadējā akcija „Muzeju nakts”, arī Igaunija jau ceturto gadu pēc kārtas Latvijas iedzīvotājiem piedāvās iepazīties ar savu muzeju burvību.

Sestdien, 18. maijā, no plkst. 13.00 līdz 23.00 skvērā pie Latvijas Nacionālās operas darbosies īpašas Igaunijas muzejiem veltītas teltis.

Visas dienas laikā šajās teltīs gan rīdzinieki, gan pilsētas viesi varēs iegūt noderīgu informāciju par igauņu muzejiem, uzzināt, kādas ģimeņu atpūtas iespējas pieejamas mūsu kaimiņvalstī, kā arī iepazīties ar ērtākajām ceļošanas iespējām uz Igauniju.

„Muzeju naktij”, kas tiek atzīmēta visā Eiropā, ir spēcīgas tradīcijas arī Igaunijā – šogad savas durvis apmeklētājiem bez maksas vērs teju 300 muzeju, un arī Latvijas iedzīvotāji ir laipni gaidīti apskatīt to piedāvājumu klātienē. Šis gads ir īpašs arī ar to, ka Igaunijā pirmo reizi „Muzeju nakts” vēsturē kursēs autobusi, ar kuriem muzeju mīļotājiem būs iespējams doties bezmaksas tūrēs pa Tallinas, Jarva-Jāni, Viru, kā arī Austrumigaunijas muzejiem. Tādējādi arvien vairāk cilvēkiem tiek dota iespēja apskatīt muzejus arī tālāk no viņu dzīvesvietām.

Igaunijas Tūrisma padomes direktors Tarmo Mutso stāsta: „Mēs esam lepni, ka tik daudzi viesi no Latvijas ik gadu dodas uz Igauniju, lai apskatītu tādus mūsu muzejus un atpūtas centrus kā Igaunijas Jūras muzejs, Ledus laikmeta centrs, Tallinas Televīzijas tornis un citus. Pēdējo gadu laikā esam novērojuši īpaši lielu ceļotāju pieaugumu skolēnu grupām un ģimenēm – viņus galvenokārt interesē tieši Igaunijas muzeji un dažādas tematiskās atpūtas vietas. Igaunija vienmēr ar prieku un viesmīlību gaida viesus, un arī „Muzeju nakts” nav izņēmums – tas ir īpašs notikums, kas ļauj iepazīties ar Igauniju vēl tuvāk.”

Papildu informācija par Igaunijas „Muzeju nakti” atrodama interneta vietnē http://www.xn--muuseumi-u4aa.ee/programmid.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV