Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Uz „Goldingen Knight Cinema” ekrāna filma „Mona” un „Graphis scripta”

Easyget.lv, 15.05.2013. 10:11

Nedēļas nogalē Kuldīgas brīvbadas kinoteātrīs „Goldingen Knight Cinema” demonstrēs Latvijas-Islandes spēlfilmu „Mona” un 2009.gada „Dabas koncertzāles” filmu „Graphis scripta”.
Uz „Goldingen Knight Cinema” ekrāna filma „Mona” un „Graphis scripta”

17. maijā plkst.22:30 kinoteātrī „Goldingen Knight Cinema” tiks izrādīta Ināras Kolmanes spēlfilma "Mona", kas tapusi Filmu studijā "Deviņi" sadarbībā ar Islandes kinokompāniju "Kisi Production". Filma tiek rādīta sadarbībā ar „Latvijas Filmu maratonu”.

"Mona" ir mūsdienīga pasaka pieaugušajiem, kas stāsta par mūžseno sievietes neizprotamību, tradicionālo mīlas trīsstūri un netradicionālu, bet reālu pārtapšanu dzīvniekos. Filmas darbība risinās kādā Latvijas mazpilsētiņā, kur iedzīvotāju galvenais iztikas avots ir lopkautuve. Rīgas biznesmenis Tomass ierodas uz sava tēvoča bērēm, ierauga vietējo meiteni Monu — un vairs nedomā par atgriešanos Rīgā. Rezultātā vairāku mazpilsētas iedzīvotāju līdz šim mierīgā dzīve sagriežas kājām gaisā — kaislei, mistikai, dzīvnieciski instinktīvajam un cilvēciski trauslajam sakausējoties vienā veselā.

18.maijā Latvijā notiks Muzeju nakts, arī Kuldīgā aizraujošu programmu un dažādas radošas aktivitātes piedāvās ne vien Kuldīgas novada muzejs, bet arī Mākslas skola, Kuldīgas Galvenā bibliotēka, Mākslas nams un Kuldīgas novada Dome, Muzeju naktī būs atvērtas arī Zvaigzne ABC grāmatnīcas. Kuldīgas pilsētas dārzā plkst.20:30 spēlēs alternatīvās estrādes ansamblis Gaujarts un Kuldīgā dzimusī melodiski poētiska grupa Stūrī Zēvele. Savukārt plkst. 23:00 uz „Goldingen Knight Cinema” ekrāna rādīs koncertfilmu „Graphis Scripta”. Dabas koncertzāle ir mākslas un dabas saplūšana vienā. Zinātne, mūzika, dzeja un vizuālā māksla – visas šīs citkārt atšķirīgās nozares apvienojas, radot unikālu mākslas projektu dabiskā vidē, kuras galvenais varonis šoreiz – rakstu ķērpis. Filmā dokumentēti brīvdabas koncerti Priežu silos Strenču pusē un Rīgas rajona Daugmales pusē, turpat tika izveidota arī improvizēta ierakstu studija, fiksējot koncertus, kuros uzstājas: Valdis un Rūta Muktupāveli, Ingus Ulmanis, Aigars Voitišķis un citi. Filmai poētisku toni piešķir pasaku un dzeju lasītājs – dzejnieks Pēters Brūveris.

Ieeja bez maksas.

Foto: Filmas „Mona” publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV